Reklama
Špenátové knedlíky s pórkem
Fotogalerie:

Špenátové knedlíky s pórkem

Jana Voláková

Ostrava

Tyhle jednoduché knedlíky jsme si doma velice oblíbili. Jsou nadýchané a dají se podávat s jakoukoliv zeleninou.

Jana Voláková, Ostrava

Ingredience

  • Těsto na knedlíky
  • 6 rohlíky
  • 100 g špenátové listy
  • 6 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • 100 ml mléko
  • 1 lžička sůl
  • dle potřeby strouhanka
  • Pórková omáčka
  • 2 lžíce máslo
  • 1 menší pórek
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 250 ml smetana
  • na dochucení sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky. Omyté špenátové listy spaříme horkou vodou, zbavíme přebytečné vody a nasekáme. Žloutky promícháme se lžičkou soli, z bílků ušleháme sníh. Kostičky rohlíků pokapeme většinou mléka, přelijeme žloutky, promícháme s nasekaným špenátem a vmícháme sníh. Pokud je těsto hodně husté, přilijeme zbytek mléka. Pokud je příliš řídké, můžeme přidat 2 až 3 lžíce strouhanky.

  2. krok2

    Na vál si připravíme potravinovou fólii, na kterou vyklopíme těsto a z něho vytvarujeme knedlíky. Knedlíky pořádně utáhneme do fólie a vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Po vyjmutí z vody je necháme mírně zchladnout, vybalíme z fólie a krájíme na zhruba centimetr silné plátky.

  3. krok3

    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno, pórek očistíme, podélně rozřízneme a nakrájíme na proužky. Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme česnek, pórek a společně 4–5 minut opékáme. Přilijeme smetanu, omáčku dochutíme solí a pepřem a stáhneme z plotýnky. Hotové knedlíky podáváme přelité krémovým pórkem.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové maso na brokolici

Sójové maso na brokolici

Připravit dobré a zdravé jídlo není těžké. Sójové maso je dobře stravitelné, ...
Zdravě a chutně /18.07.10
Pohankové placičky

Pohankové placičky

Pro milovníky zdravé kuchyně.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Zdravě a chutně /13.04.13
Restovaná zelenina

Restovaná zelenina

Můžeš použít i jinou zeleninu, dej, co máš.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /20.12.11
Mléčně kvašená zelenina

Mléčně kvašená zelenina

Recept mám od jedné léčitelky‚ je to dobré na žaludek ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Celerovo-nivové placičky

Celerovo-nivové placičky

Na to, abychom si opravdu pochutnali, nemusíme mít na stole každý den maso. ...
Zdravě a chutně /07.03.12
Rajská pohanka s rybičkami

Rajská pohanka s rybičkami

Tahle pohanka je opravdu „rajská“.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /14.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu