Ingredience
- 1 špenát mražený
- 1 vejce
- 6 stroužků česnek
- 1 cibule velká
- 5 lžic mouka hladká
- 1 větší strouhaná brambory
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžička oregáno
- 3-5 lžic strouhanka
- 2 lžíce mléko
- 2 lžíce olej na smažení
- 5 lžic sýr strouhaný
- 5 lžiček kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Balíček špenátu dáme do mísy předem rozmrazit a slijeme z něho přebytečnou vodu. Přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto. Mělo by mít hustotu podobnou jako na bramborák, dle potřeby zředíme trochou mléka.
-
Z tohoto množství připravíme 4–5 větších placek. Smažíme je z obou stran. Když je spodní strana osmažená, otočíme placku, posypeme strouhaným sýrem a zakápneme kečupem. Osmažíme i z druhé strany a po vyjmutí přehneme každou placku na půl.
TIP: Pokud nejsme vegetariáni, naplníme špenátovou kapsu libovolnou masovou směsí, velmi chutná je i s drůbežími játry. Jako přílohu v obou případech podáváme vařené brambory.