Reklama
Špenátová roláda
Fotogalerie:

Špenátová roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávám ji jako slané občerstvení.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Roláda:
  • trocha oleje
  • 1 malá cibulka
  • 1 špenátový protlak
  • 2 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 3 lžíce polohrubá mouka
  • špetka kypřicího prášku
  • Na náplň:
  • 130 g pomazánkové křenové máslo
  • cca 200-250 g tavený sýr Madetka
  • 100 g šunka
  • 1 vejce natvrdo
  • 1 lžička hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku, vložíme špenát, podusíme, přidáme utřený česnek a necháme vychladnout. Pak teprve do špenátu rozmícháme žloutky a mouku s kypřicím práškem. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu ho vmícháme do špenátové směsi.  Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme těsto.

  2. Troubu předehřejeme cca na 180 °C a těsto pečeme asi 12–15 minut.  Mezitím si připravíme náplň. Utřeme pomazánkové máslo s tavenými sýry, přidáme nakrájenou šunku, nadrobno nasekané vejce a dochutíme hořčicí a případně i solí. Upečené špenátové těsto necháme chvíli zchladnout, poté ho ještě teplé i s papírem zarolujeme a počkáme, dokud zcela nevychladne.

  3. Když je studené, rozvineme ho, odstraníme papír a těsto namažeme připravenou náplní. Opět zatočíme do rolády a necháme v lednici ztuhnout. Pak nakrájíme na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Připravuji ji vždy den dopředu, zmizí raz dva. Alena Skočdopolová, Jičín
Zdravě a chutně /12.11.09
Lososový Nicoise

Lososový Nicoise

Ozdobila jsem ho kvítky bazalky.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /28.04.14
Rizoto s chřestem a sójovým masem

Rizoto s chřestem a sójovým masem

Dej si rychlý a chutný oběd.

Ivana Karpíšková, Ivančice

Zdravě a chutně /17.02.13
Zapečené kedlubny

Zapečené kedlubny

Po tomhle jídle tě žaludek určitě tlačit nebude. Podávej posypané čerstvými ...

Zdravě a chutně /17.12.12
Salát z králíka

Salát z králíka

Jeho výborná chuť tě příjemně překvapí.
Jaroslava Ptáčková, Turnov
Zdravě a chutně /21.01.10
Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu