Reklama
Špenátová roláda
Fotogalerie:

Špenátová roláda

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Výbornou roládu ze špenátu můžeš udělat i z listového těsta.
Vlaďka W., Slavkov u Brna

Ingredience

  • 1/2 kostky tvaroh
  • 1/2 skleničky smetana zakysaná
  • 100 g sýr
  • 3 vejce
  • 1 lžíce máslo
  • česnek
  • 1 špenát
  • paprika sladká mletá
  • 3 lžíce mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z rozmraženého špenátu slijeme vodu, osolíme, opepříme, vmícháme vyšlehané žloutky s máslem, přidáme mouku a ušlehaný sníh. Směs rozetřeme na pečicí papír a pečeme na prostředním roštu 1/4 h při 190°C. Po vychladnutí potřeme náplní a srolujeme. Můžeme použít i listový špenát.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové noky se špenátem

Tvarohové noky se špenátem

Pokrm plný síly uvařený během pár minut. Jana Stávková, Čejkovice
Zdravě a chutně /15.04.12
Chřestová hnízda

Chřestová hnízda

Hodí se k nim zapékané brambory se smetanou.

Veronika Šípková, Humpolec

Zdravě a chutně /20.03.16
Sezamové dukátky

Sezamové dukátky

Sezam obsahuje mnoho cenných látek.

Alena Kadlecová, Benešov

Zdravě a chutně /09.11.15
Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Velmi jemné, dietní jídlo, které je vhodné k obědu i k lehké večeři.
...
Zdravě a chutně /03.02.11
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Letní grilovaná zelenina.

Michal Veselý, Rašovice

Zdravě a chutně /23.08.13
Těstovinový salát s vejci

Těstovinový salát s vejci

Ráda si jej připravuji do krabičky a beru s sebou do školy nebo ...

Zdravě a chutně /07.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu