Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto
Vyzkoušej neobvyklou polévku. Možná se stane tvou oblíbenou.
Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 50 g máslo na jíšku
  • 1 cibule
  • mouka hladká dle potřeby
  • asi 1 l voda
  • 200 g špenát mražený
  • 1 stroužek česnek
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci, na rozpuštěném másle, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom ji zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Vše zalijeme horkou vodou.
  2. Do připraveného základu dáme špenát. Po chvilce vaření přidáme stroužek prolisovaného česneku a polévku vaříme do rozmrazení špenátu. Ke konci ochutíme polévku solí. Kdo chce, může do polévky přidat rozšlehané vejce.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový závin

Špenátový závin

Snadné a zdravé pohoštění. Jarmila Zenklová, Pelhřimov
Zdravě a chutně /27.03.15
Brambory zapečené s cuketou a smetanou

Brambory zapečené s cuketou a smetanou

Můžeš přidat mleté maso nebo šunku.

Františka Pelcová, Strakonice

Zdravě a chutně /11.08.16
Špenátová nádivka

Špenátová nádivka

U nás je to již tradiční velikonoční jídlo. Celá rodina se na nádivku vždycky moc ...
Zdravě a chutně /01.04.13
Nakládané sójové maso

Nakládané sójové maso

Posílám recept na výbornou lahůdku ze sójového masa. Díky naložení nepoznáte, že jde...

Zdravě a chutně /19.02.13
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
Hlíva s kuskusem

Hlíva s kuskusem

Netradiční a přitom výborný pokrm.
Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu