Reklama
Špenátová pochoutka
Fotogalerie:

Špenátová pochoutka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to náš vůbec nejoblíbenější oběd.
Jiřina Bejdáková, Studénka

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 250 g těstoviny
  • 100 g niva
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • olej
  • mouka hladká
  • máslo na jíšku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Podusíme špenát s trochou vody‚ osolíme‚ opepříme a přidáme prolisovaný česnek (množství podle chuti). Chvíli dusíme a zahustíme zásmažkou.
  2. Tu připravíme tak, že na másle zpěníme pokrájenou cibulku a trochu hladké mouky. Špenát by měl být i po zahuštění jíškou spíše řidší.
  3. Uvaříme těstoviny podle návodu v mírně osolené vo­dě. Když jsou uvařené, sce­díme je a vmícháme do špenátu. Nakonec do něj při­dáme i nastrouhanou nivu. Rozdělíme na talíře.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makrely na tymiánu a rozmarýnu

Makrely na tymiánu a rozmarýnu

V troubě s grilem je můžeš připravovat po celý rok, nejen v létě. ...
Zdravě a chutně /20.06.16
Hubník

Hubník

Mívali jsme jej na Štědrý den jako moučník po večeři.
Hana Hozdová, ...
Zdravě a chutně /09.12.10
Gratinované brambory s cuketou

Gratinované brambory s cuketou

Jednoduchý, rychlý a výborný oběd.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem 

Zdravě a chutně /09.12.12
Hlíva s kuskusem

Hlíva s kuskusem

Netradiční a přitom výborný pokrm.
Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /03.02.11
Ředkvičkový salát se sýrem

Ředkvičkový salát se sýrem

S čerstvým pečivem je prostě úžasný.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Zdravě a chutně /08.07.15
Krůtí plátek s polentou

Krůtí plátek s polentou

Polentu lze připravit na mnoho způsobů.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /05.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu