Reklama
Špenátová nádivka
Fotogalerie:

Špenátová nádivka

Karolína Procházková

Semily
U nás je to již tradiční velikonoční jídlo. Celá rodina se na nádivku vždycky moc těší.
Karolína Procházková, Semily

Ingredience

  • 400 g (čerstvý) špenát
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 2 stroužky česnek
  • 4 rohlíky
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát opereme a nakrájíme ho na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát a asi pět minut podusíme. Pak špenát osolíme, opepříme, nastrouháme do něj špetku muškátového oříšku a přidáme prolisovaný česnek.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Můžeme využít i starší pečivo. Žloutky rozšleháme vidličkou a přidáme je k nakrájeným rohlíkům. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Vše kromě bílkového sněhu smícháme dohromady, sníh vmícháme opatrně nakonec.
  3. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem, pomocí stěrky naneseme nádivku a pečeme v troubě při 180  °C asi 45 minut.

    TIP: Pokud nádivku nepřipravuješ pro vegetariány, lze do ní přidat zauzenou slaninu (například farmářskou) nebo uzené maso.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové maso v karí omáčce

Sójové maso v karí omáčce

Podáváme s pohankou. Anna Stočková, Brno
Zdravě a chutně /17.08.16
Zelné hody

Zelné hody

Kdo má rád zeleninu, nezaváhá a udělá si tento dobrý salát.
Eva Mikysková, ...
Zdravě a chutně /23.01.10
Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Místo pažitky zkus jarní cibulku.

Libuše Teitová, Praha

Zdravě a chutně /05.04.16
Okurkové  špalíčky s pěnou

Okurkové špalíčky s pěnou

Lehounká večeře nebo předkrm? Já okurkové špalíčky využívám na oba způsoby. 
...
Zdravě a chutně /06.08.08
Štika na slanině se zázvorem

Štika na slanině se zázvorem

Je šťavnatá a skvěle chutná i voní.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /28.12.14
Salát z červené řepy a jablek

Salát z červené řepy a jablek

Nejlepší je dobře vychlazený.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /15.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu