Reklama
Špenátová nádivka
Fotogalerie:

Špenátová nádivka

Karolína Procházková

Semily
U nás je to již tradiční velikonoční jídlo. Celá rodina se na nádivku vždycky moc těší.
Karolína Procházková, Semily

Ingredience

  • 400 g (čerstvý) špenát
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 2 stroužky česnek
  • 4 rohlíky
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát opereme a nakrájíme ho na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát a asi pět minut podusíme. Pak špenát osolíme, opepříme, nastrouháme do něj špetku muškátového oříšku a přidáme prolisovaný česnek.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Můžeme využít i starší pečivo. Žloutky rozšleháme vidličkou a přidáme je k nakrájeným rohlíkům. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Vše kromě bílkového sněhu smícháme dohromady, sníh vmícháme opatrně nakonec.
  3. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem, pomocí stěrky naneseme nádivku a pečeme v troubě při 180  °C asi 45 minut.

    TIP: Pokud nádivku nepřipravuješ pro vegetariány, lze do ní přidat zauzenou slaninu (například farmářskou) nebo uzené maso.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí hřbet na červené řepě

Králičí hřbet na červené řepě

Výborný je také s bramborovou kaší. Jana Remková, Orlová
Zdravě a chutně /11.04.16
Zelenina z jedné pánve

Zelenina z jedné pánve

Tuhle typickou letní pochoutku vařím v sezoně velmi často, nesmí chybět například...
Zdravě a chutně /12.11.09
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Svěží jarní dobrota, která stojí za vyzkoušení.

Božena Peřinová, Bítovčice

Zdravě a chutně /14.03.16
Cizrnová kaše s řepou

Cizrnová kaše s řepou

Jiřina Dousková, Jičín

Zdravě a chutně /27.03.18
Pikantní zelenina

Pikantní zelenina

Myslím, že ji ocení nejen vegetariáni.
Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /19.12.09
Zahradnické kuře

Zahradnické kuře

Chutě se prolnou a kuře je voňavé.

Radka Novotná, Louny

Zdravě a chutně /10.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu