Reklama
Špaldový koláč s pórkem
Fotogalerie:

Špaldový koláč s pórkem

Romana Hradecká

Tábor
Na stole tyto výborné koláčky vypadají moc hezky. Připravuji je místo obyčejných obložených chlebíčků, když má přijít návštěva.
Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 200 g mouka celozrnná špaldová
  • 2 lžíce tuk na pečení
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 pórek
  • trocha olej olivový
  • 100 g sýr tvrdý
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku, jedno vejce, tuk na pečení, kypřicí prášek a špetku soli smícháme v misce a za pomoci vody zaděláme hladké těsto na koláč (vodu přiléváme raději jen po troškách tak, aby se těsto nelepilo a usnadnilo se zadělávání – mělo by jí být asi 5 lžic). Hotové těsto necháme zhruba 30 minut v lednici odpočinout.
  2. krok2 Připravíme si náplň. Pórek oloupeme a nakrájíme na drobné dílky. V pánvi na troše oleje ho orestujeme, dál ho už nevaříme. Až vystydne, smícháme ho s nastrouhaným sýrem, česnekem a vejcem.
  3. krok3 Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále na  1 cm silný plát. Těsto přendáme do vymazaných a vysypaných forem. Dno jemně propícháme vidličkou.
  4. Těstem vyložené formy naplníme směsí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 minut. Po upečení vyndáme z trouby a po 5 minutách vyklopíme.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s granátovým jablkem

Salát s granátovým jablkem

Tereza Krásová, Kladno
Zdravě a chutně /12.02.18
Plněný lilek

Plněný lilek

Jakmile se na jaře objeví v obchodě lilek za rozumnou cenu, dělám ho co ...

Zdravě a chutně /14.07.15
Lilek na karí

Lilek na karí

Oblíbené jídlo naší rodiny zvládne každý.
Lenka Zelinková,
Roztoky u Prahy
Zdravě a chutně /29.12.10
Květák s kečupem a česnekem

Květák s kečupem a česnekem

Květákové řízky jsou nuda. Zkus ten můj!
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /05.01.09
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp, ideální na letní obědy a večeře.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /01.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu