Ingredience
- 200 g mouka celozrnná špaldová
- 2 lžíce tuk na pečení
- 1 prášek do pečiva
- sůl a pepř podle chuti
- 1 pórek
- trocha olej olivový
- 100 g sýr tvrdý
- 2 vejce
- 1 stroužek česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku, jedno vejce, tuk na pečení, kypřicí prášek a špetku soli smícháme v misce a za pomoci vody zaděláme hladké těsto na koláč (vodu přiléváme raději jen po troškách tak, aby se těsto nelepilo a usnadnilo se zadělávání – mělo by jí být asi 5 lžic). Hotové těsto necháme zhruba 30 minut v lednici odpočinout.
-
Připravíme si náplň. Pórek oloupeme a nakrájíme na drobné dílky. V pánvi na troše oleje ho orestujeme, dál ho už nevaříme. Až vystydne, smícháme ho s nastrouhaným sýrem, česnekem a vejcem.
-
Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále na 1 cm silný plát. Těsto přendáme do vymazaných a vysypaných forem. Dno jemně propícháme vidličkou.
-
Těstem vyložené formy naplníme směsí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 minut. Po upečení vyndáme z trouby a po 5 minutách vyklopíme.