Reklama
Špaldový koláč s pórkem
Fotogalerie:

Špaldový koláč s pórkem

Romana Hradecká

Tábor
Na stole tyto výborné koláčky vypadají moc hezky. Připravuji je místo obyčejných obložených chlebíčků, když má přijít návštěva.
Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 200 g mouka celozrnná špaldová
  • 2 lžíce tuk na pečení
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 pórek
  • trocha olej olivový
  • 100 g sýr tvrdý
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku, jedno vejce, tuk na pečení, kypřicí prášek a špetku soli smícháme v misce a za pomoci vody zaděláme hladké těsto na koláč (vodu přiléváme raději jen po troškách tak, aby se těsto nelepilo a usnadnilo se zadělávání – mělo by jí být asi 5 lžic). Hotové těsto necháme zhruba 30 minut v lednici odpočinout.
  2. krok2 Připravíme si náplň. Pórek oloupeme a nakrájíme na drobné dílky. V pánvi na troše oleje ho orestujeme, dál ho už nevaříme. Až vystydne, smícháme ho s nastrouhaným sýrem, česnekem a vejcem.
  3. krok3 Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále na  1 cm silný plát. Těsto přendáme do vymazaných a vysypaných forem. Dno jemně propícháme vidličkou.
  4. Těstem vyložené formy naplníme směsí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 minut. Po upečení vyndáme z trouby a po 5 minutách vyklopíme.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s rajčaty a paprikou

Těstovinový salát s rajčaty a paprikou

Lehký a lahodný salát k večeři. Mart Podolská, Dolní Slivno
Zdravě a chutně /01.09.12
Salát z quinoy s balkánským sýrem a olivami

Salát z quinoy s balkánským sýrem a olivami

Kateřina Maršíková, Dobruška

Zdravě a chutně /04.08.18
Jáhelník se zelím

Jáhelník se zelím

Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie ...
Zdravě a chutně /01.08.11
Letní špagety

Letní špagety

Podle receptu

Stanislavy Kolářové z Vodňan

Zdravě a chutně /26.07.18
Masové závitky s vejci

Masové závitky s vejci

Syté jídlo, které chutná i za studena.

Tereza Dolanská, Havířov

Zdravě a chutně /09.07.13
Rýžovo-zeleninový nákyp

Rýžovo-zeleninový nákyp

Hroznové víno zvýrazní chuť pokrmu. A máš hned hotovou večeři.
Darina Adámková, ...
Zdravě a chutně /23.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu