Ingredience
- 1 cukr vanilkový
- 2 lžíce kakao
- 1 lžička skořice
- 1 vejce
- 120 g máslo
- 300 g mouka hladká špaldová
- 100 g cukr třtinový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do špaldové mouky přidáme vejce, tmavý cukr, změklý tuk a vanilkový cukr. To vše důkladně propracujeme. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě stejné půlky. Jednu dáme do lednice odležet a do druhé poloviny přimícháme zbylé kakao a skořici. Také ho asi na hodinu vložíme do lednice.
-
Získáme tak jednu tmavou a jednu bílou půlku. Odležené těsto vyndáme z lednice a od každé barvy si postupně odkrojíme stejný dílek. Z těchto dílků vyválíme 2 tenké proužky, které do sebe zatočíme. Dvoubarevný pletenec spojíme do tvaru věnečku a vložíme na plech vyložený vymazaným pečicím papírem. Věnečky pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C dozlatova.