Reklama
Špaldové tyčinky
Fotogalerie:

Špaldové tyčinky

Magda Lacková

Klatovy
Lze je posypat sýrem, sezamem, kmínem...
Magda Lacková, Klatovy

Ingredience

  • 250 g mouka špaldová
  • 125 g máslo
  • 125 ml šlehačka
  • 2 lžičky koření grilovací
  • 100 g sýr strouhaný
  • 1/4 sáčku prášek do pečiva
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V míse zpracujeme rukou těsto ( v robotu se moc lepí), vyválíme těsto na 3–4 mm silnou placku a vytvoříme z ní dlouhý, asi 15 cm široký obdélník.
  2. Nakrájíme z něj proužky a stočíme je do dlouhé spirály. Každý potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Pečeme na pečicím papíru asi 10 minut při 180 °C.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkovo-kaštanová polévka

Pórkovo-kaštanová polévka

Kaštany se v naší kuchyni nevyužívají, což je škoda.   Eliška Robová, ...
Zdravě a chutně /20.02.15
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Osvěžující jarní pochoutka.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /12.09.12
Červená zelňačka

Červená zelňačka

Kdo má rád, může si ji přizdobit také lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu.

...

Zdravě a chutně /11.06.14
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Recept na krůtí knedlíčky mám od babičky, polévka je to sváteční.

Alena ...

Zdravě a chutně /06.06.16
Rybí filé na karí

Rybí filé na karí

Servírujeme s hranolky nebo s rýží.


Apolenka Stryková, Kroměříž

Zdravě a chutně /29.03.17
Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem

Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem

Obměna klasického českého pokrmu.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /04.11.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama