Reklama
Špaldové tyčinky
Fotogalerie:

Špaldové tyčinky

Magda Lacková

Klatovy
Lze je posypat sýrem, sezamem, kmínem...
Magda Lacková, Klatovy

Ingredience

  • 250 g mouka špaldová
  • 125 g máslo
  • 125 ml šlehačka
  • 2 lžičky koření grilovací
  • 100 g sýr strouhaný
  • 1/4 sáčku prášek do pečiva
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V míse zpracujeme rukou těsto ( v robotu se moc lepí), vyválíme těsto na 3–4 mm silnou placku a vytvoříme z ní dlouhý, asi 15 cm široký obdélník.
  2. Nakrájíme z něj proužky a stočíme je do dlouhé spirály. Každý potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Pečeme na pečicím papíru asi 10 minut při 180 °C.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z fazolek mungo

Pomazánka z fazolek mungo

Nechci jíst uzeniny, tak jsem měkký salám nahradila fazolemi. Lenka Danišová, Jirkov ...
Zdravě a chutně /23.11.10
Polévka z pečených rajských jablíček

Polévka z pečených rajských jablíček

zajímavá polévka z pečených rajčat, podávaná se zakysanou smetanou.

Alena ...

Zdravě a chutně /11.11.14
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Svěží jarní salát s kuřecím masem

Svěží jarní salát s kuřecím masem

Báječný recept na šťavnaté kousky masa, které se salátem a pikantní zálivkou ...

Zdravě a chutně /28.03.13
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Lilek na bulgurovém lůžku

Lilek na bulgurovém lůžku

Zdravé a moc dobré, doporučuji.

Kateřina Nová, Havířov


Zdravě a chutně /21.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu