Reklama
Špaldové dalamánky
Fotogalerie:

Špaldové dalamánky

Zuzka Skoumalová

Klučov

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 750 g špaldová mouka
  • 1 kg polohrubá mouka
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíčka cukr
  • 1 vrchovatá lžíce kmín
  • 7 lžic olej
  • 2 lžíce sůl
  • 1,25 l voda

Doba přípravy

Počet porcí

48

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouky, kmín, olej, sůl a 1 l vody. V jiné nádobce rozmícháme
    ve 250 ml vody kostku kvasnic a cukr. Poté tuto směs přidáme do mísy a vše společně důkladně zpracujeme. Necháme vykynout, pak promícháme a ještě jednou počkáme na vykynutí.

  2. Lžící nabíráme těsto a tvoříme dalamánky, které pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme při  250 °C. Pak troubu ztlumíme na 200 °C. Z tohoto množství vyjdou čtyři plechy dalamánků po 12 kusech.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní salát se salámem poličan

Pikantní salát se salámem poličan

Místo salámu můžeš přidat kuřecí maso. Josef Kalivoda, Bruntál
Zdravě a chutně /12.07.16
Zeleninová chilli omáčka k těstovinám

Zeleninová chilli omáčka k těstovinám

Jana Diblíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /12.08.18
Hlíva s kuskusem

Hlíva s kuskusem

Netradiční a přitom výborný pokrm.
Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /03.02.11
Pangasius se špenátovými kuličkami

Pangasius se špenátovými kuličkami

Kombinace ryby a špenátu je výborná.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /12.11.12
Cizrnové burgery

Cizrnové burgery

Daniel Vašek, Turnov

Zdravě a chutně /05.02.18
Kopřivové dobrodružství

Kopřivové dobrodružství

Jídlo se jí samostatně nebo s přílohou.

Iveta Zemková, Olšany u Prostějova

Zdravě a chutně /12.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu