Reklama
Špaldová dobrota
Fotogalerie:

Špaldová dobrota

Martina Polanová

Rakovník
Místo špaldy lze dát kroupy nebo pohanku.
Martina Polanová, Rakovník

Ingredience

  • 400 g špalda
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česnek
  • 300 g maso mleté
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 rajský protlak
  • 2 hrsti houby mražené
  • 1 smetana zakysaná
  • hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Špaldu uvaříme dle návodu. Cibuli a česnek osmahneme, přidáme mleté maso a zprudka je osmahneme. Osolíme‚ opepříme‚ podlijeme vodou a dusíme. Přidáme protlak a prohřejeme.
  2. Houby dusíme zvlášť, pak je smícháme s masem. Přidáme petrželku.
  3. Do zapékací mísy dáme půlku vařené špaldy‚ na ni masovou směs a navrch zbytek špaldy. Vše zalijeme smetanou‚ v níž jsme rozkvedlali vejce. Zapečeme.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata s mozzarellou

Rajčata s mozzarellou

Ideální večeře pro horké letní večery. Miroslav Košař, Mirošov
Zdravě a chutně /12.08.17
Italské maccheroni se špenátem

Italské maccheroni se špenátem

Chutnají nám k večeři a jsou zdravé i pro mého malého synka Kryštofa.
Drahomíra ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Salát s kuřetem a olivami

Salát s kuřetem a olivami

Pikantní salátek vždy přijde vhod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /25.04.14
Kroupy se zeleninou

Kroupy se zeleninou

Pohankové kroupy kupuji v biokvalitě.

Hana Kocourková, Liberec

Zdravě a chutně /06.04.16
Slepičí vývar

Slepičí vývar

Polévka je grunt, říkala moje babička a já jí věřím. Bez dobrého drůbežího ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Barevná směs zapečená s mozzarellou

Barevná směs zapečená s mozzarellou

Bezva jako příloha k masu, samotná nebo třeba jen s pečenými nebo vařenými ...

Zdravě a chutně /10.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu