Toto lehké a rychlé jídlo nejen pro vegetariány Vám bude určitě chutnat! Vynikající je také s kuřecím masem či bylinkami jako bazalka či oregano.
Miroslava Šípová, Tábor
Ingredience
- 8 sušená rajčata
- 8 čerstvé žampiony
- 8 lžic sekaná rajčata
- 5 lžic rajčatový protlak
- 2 stroužky česnek
- parmezán
- olivový olej
- voda
- špagety nebo jiné těstoviny dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme sušená rajčata. Rajčata položíme na 15 minut do nálevu z 2/3 horké vody a 1/3 octa.
-
Žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme sušená rajčata, česnek a sekaná rajčata z konzervy. Po chvíli doplníme rajským protlakem a podlijeme vodou. Necháme 5 minut provařit.
-
Nakonec přidáme špagety a prohodíme, aby se špagety obalily šťávou. Posypeme strouhaným parmezánem a pokapene olivovým olejem. Dobrou chuť!