Reklama
Špagety se sušenými rajčaty, žampiony a parmezánem
Fotogalerie:

Špagety se sušenými rajčaty, žampiony a parmezánem

Miroslava Šípová
Miroslava Šípová
Tábor

Toto lehké a rychlé jídlo nejen pro vegetariány Vám bude určitě chutnat! Vynikající je také s kuřecím masem či bylinkami jako bazalka či oregano.

Miroslava Šípová, Tábor

Ingredience

  • 8 sušená rajčata
  • 8 čerstvé žampiony
  • 8 lžic sekaná rajčata
  • 5 lžic rajčatový protlak
  • 2 stroužky česnek
  • parmezán
  • olivový olej
  • voda
  • špagety nebo jiné těstoviny dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme sušená rajčata. Rajčata položíme na 15 minut do nálevu z 2/3 horké vody a 1/3 octa.

  2. Žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme sušená rajčata, česnek a sekaná rajčata z konzervy. Po chvíli doplníme rajským protlakem a podlijeme vodou. Necháme 5 minut provařit.

  3. Nakonec přidáme špagety a prohodíme, aby se špagety obalily šťávou. Posypeme strouhaným parmezánem a pokapene olivovým olejem. Dobrou chuť!

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestová nádivka

Chřestová nádivka

V obchodech a na trzích se už objevují první svazečky chřestu. Tuto ...
Zdravě a chutně /31.03.14
Pohanka s houbami

Pohanka s houbami

Levné, rychlé a především zdravé.

Marie Bártová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /14.01.16
Zapečené špenátové noky

Zapečené špenátové noky

Je to taková svěží a lehká večeře, po které ti rozhodně nebude těžko.

Hana ...

Zdravě a chutně /13.05.14
Fazolové brownies

Fazolové brownies

Alena Stiblanová, Skorkov

Zdravě a chutně /02.03.19
Kedlubnové placičky

Kedlubnové placičky

Recept, který milovníci zeleniny jistě ocení.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /30.04.16
Sójové maso na pomeranči

Sójové maso na pomeranči

Je to můj vlastní recept, všem chutnal.
Veronika Novotná, Brno
Zdravě a chutně /08.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu