Olivový olej by měl být kvalitní, pak vynikne.
Tereza Bradáčová, Hradec Králové
Ingredience
- 1 lžíce olivový olej
- 1 stroužek česnek
- 300 - 400 g cherry rajčátka
- 1 ks mozarella v nálevu
- hrst bazalky
- 250 g špagety
- 1/2 lžičky sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na plátky rozkrájený česnek. Když zavoní, přidáme překrojená cherry rajčátka a restujeme, dokud nezměknou a nepustí šťávu. Trochu osolíme – změknou dřív. Pak přilijeme trochu vývaru ze špaget a necháme chvíli povařit.
-
Mezitím si scedíme špagety a poté je přihodíme na pánev s omáčkou. Promícháme, aby se ingredience spojily dohromady.
-
Přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a necháme ji pomalu roztéct.
-
Nakonec přidáme hrst bazalky‚ necháme ještě chvilku podusit a můžeme podávat. Dáme na talíř a můžeme nakonec ozdobit mozzarellou a snítkou čerstvé bazalky.