Reklama
Špagety s domácím bazalkovým pestem
Fotogalerie:

Špagety s domácím bazalkovým pestem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdravě, chutně a levně

Podle receptu Báry Turečkové z Neratovic

Ingredience

  • 200  g bazalkových lístků
  • 100  ml olivového oleje (nejlépe lisovaného zastudena)
  • 60  g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • hrst piniových oříšků (dají se nahradit sezamovými semínky nebo loupanými mandlemi)
  • sůl, pepř
  • 1 balení špaget

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Bazalku omyjeme a osušíme. Lístky natrháme na malé kousky a vložíme do vyšší nádoby vhodné k mixování. Přidáme olivový olej a nahrubo rozmixujeme.

  2. Pak přidáme nastrouhaný parmazán a česnek nakrájený na plátky a opět rozmixujeme.

  3. krok3

    Piniové oříšky opečeme na suché pánvi, poté je necháme chvilku prochladnout. Asi 2/3 přidáme do bazalkového pesta a opět rozmixujeme. Směs dle chuti osolíme a opepříme.

  4. Mezi přípravou domácího pesta uvaříme špagety podle návodu. Slijeme je a vmícháme do nich připravené pesto.

  5. Před podáváním jednotlivé porce ozdobíme zbylými piniemi a lístky bazalky.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s koprem

Losos s koprem

Věra Soukupová, Kunštát
Zdravě a chutně /21.07.18
Pečený celer s hermelínem a ořechy

Pečený celer s hermelínem a ořechy

Pro milovníky celeru dokonalá lahůdka.

Květa Kroupová, Ostrava

Zdravě a chutně /27.10.16
Krabí tyčinky na cherry rajčátkách

Krabí tyčinky na cherry rajčátkách

Máme rádi rychlá a jednoduchá jídla, toto patří mezi ně! :)
Zdravě a chutně /07.03.13
Koláč s jarní zeleninou

Koláč s jarní zeleninou

Koláč nemusí být nutně jen sladký. Ve slané podobě sice známe většinou různé ...
Zdravě a chutně /23.04.13
Rychlé papriky

Rychlé papriky

Snadné levné jídlo si jistě také oblíbíš.
Marie Marková, Rozseč nad Kunštátem
Zdravě a chutně /10.01.10
Kedlubno-celerová omáčka

Kedlubno-celerová omáčka

Jarní zelenina příjemně obohatí tvůj jídelníček.


Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /07.04.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama