Reklama
Šoulet
Fotogalerie:

Šoulet

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hrách prý posiluje slezinu, slinivku i žaludek a harmonizuje trávení. Připravuji ji ho stejně jako kdysi moje máma.
Bohumil Hynek, Praha

Ingredience

  • 250 g hrách
  • česnek
  • 60 g slanina anglická
  • 200 g kroupy
  • 3 cibule
  • olej
  • majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrách zalijeme studenou vodou a přes noc namočíme. Druhý den vaříme doměkka. Uvaříme kroupy. Když jsou hotové, propláchneme je a smícháme s hrachem. Přimícháme česnek, osmahnutou cibuli a slaninu. Ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Směs zapečeme. Šoulet podáváme s masem nebo jen s kyselou okurkou.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové špízy

Sójové špízy

Vůbec ti nebude vadit, že nejsou z masa. Ruth Šklíbová, Trutnov
Zdravě a chutně /03.04.13
Kuskus se žampiony

Kuskus se žampiony

Hodí se nejen pro sportovce.

Petra Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /15.03.13
Tvarohový kuskusovník

Tvarohový kuskusovník

Uvidíš, že jde péct chutně i zdravě.
Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /14.10.11
Pórková polévka

Pórková polévka

Na polévky si doma velmi potrpíme.
Alena Skočdopolová, Jičín
Zdravě a chutně /22.09.08
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Lehký oběd pro horký letní den.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
Pórková pomazánka s pestem

Pórková pomazánka s pestem

Pesto můžeš vynechat, s ním však má pomazánka větší říz.
Zdravě a chutně /18.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu