Reklama
Sójový guláš
Fotogalerie:

Sójový guláš

Lucie Kirschnerová

Praha
Oběd pro vegetariány je dobrý i při hubnutí.
Lucie Kirschnerová, Praha

Ingredience

  • 1 sáček sójové kostky
  • 3 cibule
  • 1 kostka bujón
  • 2 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 lžíce jíška instantní
  • 3 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové kostky uvaříme podle návodu‚ aby byly měkké. Do vařící vody přidáme pro lepší chuť jednu kostku bujonu.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji dozlatova. Přidáme povařené sójové kostky.
  3. Krátce osmahneme‚ nasypeme papriku‚ podlijeme horkou vodou a dusíme přibližně 20 minut.
  4. Nakonec guláš zahustíme jíškou a podle chuti dokořeníme prolisovaným česnekem‚ majoránkou a mletým pepřem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Sýr feta je dost slaný, proto solíme opatrně. Alice Němečková, Příbram
Zdravě a chutně /07.05.16
Pohanka s cuketou a kuřecím steakem

Pohanka s cuketou a kuřecím steakem

Podáváme s pohankou, ozdobíme bylinkami a rajčátkem.

Jindra Ivanovová, Jindřichův ...

Zdravě a chutně /08.08.13
Polníčkový krém

Polníčkový krém

Kateřina Abrtová, Praha

Zdravě a chutně /16.02.18
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem

Drůbeží špízy s řapíkatým celerem

Křupavá slaninka a svěží řapíkatý celer dodají masu chuť a vůni. 

...

Zdravě a chutně /12.01.16
Kakaové sušenky  z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Jsou moc dobré, chutnají dětem i dospělým. Výborné jsou s jogurtem.
Jana Rydlová,...
Zdravě a chutně /23.01.11
Žralok s bramborovou kaší

Žralok s bramborovou kaší

Žralok může být příjemným spestřením jídelníčku.

Libuše Hlaváčová, Brno

Zdravě a chutně /15.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu