Reklama
Sójové plátky ve slanině
Fotogalerie:

Sójové plátky ve slanině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou moc dobré a levnější než maso.

Eva MIšková, Petrov 

Ingredience

  • 1 balíček sójových plátků
  • 1 kostka bujonu
  • na naložení sójových plátků grilovací koření a olej
  • 2–3 rozmačkané stroužky česneku
  • 200 g delších plátků anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Plátky uvaříme podle návodu ve vodě s bujonem nebo masoxem. Potom je necháme okapat, vychladnout a nakonec z něho ještě opatrně vymačkáme přebytečnou vodu. Sójové plátky z obou stran namočíme do grilovacího koření s olejem a česnekem a každý plátek ještě zabalíme do anglické slaniny. Uložíme do lednice.

  2. 2. Uložené necháme 4–5 hodin a pak ugrilujeme na rozpáleném grilu.

Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený pangasius se špenátem

Zapečený pangasius se špenátem

Misto pangasia můžeme použít filé nebo i  jinou rybu. Zdeňka Polanská, Vsetín
Zdravě a chutně /22.05.12
Fíkové parůžky

Fíkové parůžky

Můžeme přidat 2 lžíce sezamové pasty.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /09.12.14
Salát z černé ředkve

Salát z černé ředkve

Zdravá svačinka s výbornou chutí.

Šárka Vozábová, Milovice

Zdravě a chutně /18.11.12
Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období.

Zlata Komondiová, Praha

Zdravě a chutně /29.02.16
Bezmasá čína

Bezmasá čína

Pro ty, kteří mají rádi maso, můžeme do zeleninové směsi přimíchat kousky ...
Zdravě a chutně /04.03.12
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu