Je doporučována místo masa při civilizačních nemocech, jako jsou vysoký krevní tlak, choroby srdce a cév, revmatická onemocnění, dna, osteoporóza apod. Má vysoký obsah cenných minerálů,vitaminů B1 a B3, lecitinu, vápníku a hořčíku velmi příznivě působí na nervovou soustavu.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- ½ balení sójové kostky
- 3 lžíce sójová omáčka
- 1 kostka masox
- brambory
- 1 malá hrst pohanka
- pažitka
- troška másla
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Pohanku dáme do hrnce s vodou, necháme přejít varem a 1 minutu vaříme. Vypneme, přikryjeme pokličkou a necháme 15 - 20 minut dojít.
-
Sójové maso s masoxem a sójovou omáčkou uvaříme ve vodě 25minut. Vodu slijeme a z masa v cedníku vymačkáme přebytečnou vodu.
-
Smícháme uvařené brambory s pohankou a přidáme trošku másla, aby se rozteklo. Zamícháme čerstvou krájenou pažitku a můžeme podávat.