Reklama
Sójové maso s pohankovými brambory
Fotogalerie:

Sójové maso s pohankovými brambory

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Je doporučována místo masa při civilizačních nemocech, jako jsou vysoký krevní tlak, choroby srdce a cév, revmatická onemocnění, dna, osteoporóza apod. Má vysoký obsah cenných minerálů,vitaminů B1 a B3, lecitinu, vápníku a hořčíku velmi příznivě působí na nervovou soustavu.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • ½ balení sójové kostky
  • 3 lžíce sójová omáčka
  • 1 kostka masox
  • brambory
  • 1 malá hrst pohanka
  • pažitka
  • troška másla
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Pohanku dáme do hrnce s vodou, necháme přejít varem a 1 minutu vaříme. Vypneme, přikryjeme pokličkou a necháme 15 - 20 minut dojít.

  2. Sójové maso s masoxem a sójovou omáčkou uvaříme ve vodě 25minut. Vodu slijeme a z masa v cedníku vymačkáme přebytečnou vodu.

  3. Smícháme uvařené brambory s pohankou a přidáme trošku másla, aby se rozteklo. Zamícháme čerstvou krájenou pažitku a můžeme podávat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus à la caprese

Kuskus à la caprese

Podle receptu Zuzany Dolínkové z Děčína
Zdravě a chutně /19.06.19
Šopská klasika

Šopská klasika

Oblíbená klasika...
Věra Černevová, Praha
Zdravě a chutně /09.11.08
Koprové brambory s jogurtem a bylinkový steak

Koprové brambory s jogurtem a bylinkový steak

Toto jídlo je zdravé a také dobré.

Renata Kubálková, Městečko Trnávka

Zdravě a chutně /11.05.13
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Během pár minut je na stole a krásně zahřeje.
Šárka Medáčková, Děčín ...
Zdravě a chutně /20.05.10
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Lehký oběd pro horký letní den.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
Losos s celerovo-bramborovou kaší

Losos s celerovo-bramborovou kaší

Výhodou lososa je, že v něm není mnoho kostí. Navíc má lahodné masíčko.

Štěpánek ...

Zdravě a chutně /29.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu