Reklama
Sójové maso s mrkví
Fotogalerie:

Sójové maso s mrkví

Ondřej Vach
Ondřej Vach
Blansko
Výborná a zdravá kombinace sójového masa s mrkví, kterou ocení milovníci voňavého koření a ostré chuti.
Ondřej Vach, Blansko

Ingredience

  • 100 g sójové kostky
  • 200 g mrkev
  • 2 lžíce rajský protlak
  • asi 5 cm zázvor čerstvý
  • 5 stroužků česnek
  • 2 feferonka
  • 2 lžičky chilli
  • 2 bobkový list
  • 3 lžičky koriandr mletý
  • 1/2 lžičky kmín římský
  • 1/2 lžičky anýz
  • 1/2 lžičky fenykl
  • 15 kuliček pepř celý
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1/2 lžičky paprika sladká mletá
  • asi 1 lžíce omáčka sojová
  • 1/2 kostky bujón zeleninový
  • 2 lžíce olej
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové maso namočíme nejméně na 6 hodin. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné hranolky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky.
  2. Na rozpáleném oleji naprudko osmažíme zázvor a česnek, po minutě přidáme mrkev a smažíme asi další 3 minuty. Poté přimícháme koření: feferonky, bobkový list, koriandr, kmín, anýz, fenykl, kurkumu, pepř, chilli a papriku. Vše ještě minutu mícháme na pánvi a na závěr přidáme sójové maso.
  3. Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a zeleninový bujón a osolíme podle chuti. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec můžeme lehce zaprášit moukou nebo škrobem. Podáváme s pečivem nebo rýží.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře s medovou zeleninou

Kuře s medovou zeleninou

Kuřecí stehna pečená s medovou marinádou, podávaná na šťavnaté zelenině. Pavel ...
Zdravě a chutně /03.03.12
Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Nebojíme se doma zkoušet novinky. Na miso pastu jsem slyšela samou chválu – je opravdu ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.08.18
Rajčata plněná mozzarellou

Rajčata plněná mozzarellou

Různých receptů na téma rajčata, bazalka a mozzarella je hodně, tento je můj oblíbený.

...
Zdravě a chutně /18.03.13
Chřestový salát s těstovinami

Chřestový salát s těstovinami

Zdravý, chutný, lehký a zároveň sytý.


Dana Koubová, Zlín

Zdravě a chutně /01.04.17
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Na této dobrotě si pochutnává celá rodina.
Karel Zahradil, Kladno
Zdravě a chutně /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu