Reklama
Sójové maso s mrkví
Fotogalerie:

Sójové maso s mrkví

Ondřej Vach
Ondřej Vach
Blansko
Výborná a zdravá kombinace sójového masa s mrkví, kterou ocení milovníci voňavého koření a ostré chuti.
Ondřej Vach, Blansko

Ingredience

  • 100 g sójové kostky
  • 200 g mrkev
  • 2 lžíce rajský protlak
  • asi 5 cm zázvor čerstvý
  • 5 stroužků česnek
  • 2 feferonka
  • 2 lžičky chilli
  • 2 bobkový list
  • 3 lžičky koriandr mletý
  • 1/2 lžičky kmín římský
  • 1/2 lžičky anýz
  • 1/2 lžičky fenykl
  • 15 kuliček pepř celý
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1/2 lžičky paprika sladká mletá
  • asi 1 lžíce omáčka sojová
  • 1/2 kostky bujón zeleninový
  • 2 lžíce olej
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové maso namočíme nejméně na 6 hodin. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné hranolky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky.
  2. Na rozpáleném oleji naprudko osmažíme zázvor a česnek, po minutě přidáme mrkev a smažíme asi další 3 minuty. Poté přimícháme koření: feferonky, bobkový list, koriandr, kmín, anýz, fenykl, kurkumu, pepř, chilli a papriku. Vše ještě minutu mícháme na pánvi a na závěr přidáme sójové maso.
  3. Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a zeleninový bujón a osolíme podle chuti. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec můžeme lehce zaprášit moukou nebo škrobem. Podáváme s pečivem nebo rýží.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Směs pohanky s cizrnou

Směs pohanky s cizrnou

Rychlé, levné a hlavně bezlepkové jídlo. Tereza Špičáková, Zvěřínek
Zdravě a chutně /22.09.09
Pohankové placky se zelím

Pohankové placky se zelím

Podle chuti můžeme do těsta přidat šunku nebo sójový salám.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Zdravě a chutně /19.09.14
Proteinové placky

Proteinové placky

Ideální pro sportovce po ranním cvičení.

Zuzana Hošková, Protivín

Zdravě a chutně /09.09.15
Lahodný ovocný koktejl

Lahodný ovocný koktejl

Osvěžující nápoj můžeš připravit i z jiného ovoce.
Jana Kohoutková, ...
Zdravě a chutně /08.12.10
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Trochu netradiční‚ ale velice chutná.
Veronika Poláčková,Mýto
Zdravě a chutně /04.08.11
Jemná cuketová polévka

Jemná cuketová polévka

Lehká letní polévka.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /16.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu