Reklama
Sójové maso na brokolici
Fotogalerie:

Sójové maso na brokolici

Anežka Marelová
Anežka Marelová
Frýdlant nad Ostravicí
Připravit dobré a zdravé jídlo není těžké. Sójové maso je dobře stravitelné, brokolice zase nabitá vitamíny.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 200 g sójové kostky
  • 100 g brokolice
  • 1 kostka masox
  • 2 lžičky koření karí
  • 300 g rýže
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si připravíme rýži. Uvaříme ji do poloměkka v osolené vodě, pak dáme hrnec pod peřinu.
  2. krok2 Sójové kostky vsypeme do pánve s 1 kostkou masoxu, zalijeme vroucí vodou. Přikryté necháme 20 minut nabobtnat.
  3. Poté přebytečnou vodu slijeme, v pánvi jí necháme pouze 2 lžíce. Přidáme olej a brokolici, okořeníme karí a smažíme 5 minut.
  4. Podáváme s uvařenou rýží.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Hodí se jako příloha k masitým jídlům. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /14.06.11
Filé se zeleninou

Filé se zeleninou

Mám ráda jednoduché dietní recepty.
Iveta Nováková, Humpolec
Zdravě a chutně /08.12.08
Kuřecí nudličky na pórku

Kuřecí nudličky na pórku

Máme rádi jednoduchá a rychlá jídla.

Eliška Robová, Praha

Zdravě a chutně /19.03.13
Buchtičky s mangoldem

Buchtičky s mangoldem

Letos jsme si poprvé vypěstovali mangold. Nejdřív jsem nevěděla, jak ho v kuchyni ...
Zdravě a chutně /24.10.08
Platýz se žampiony

Platýz se žampiony

Platýz je bez kostí, takže by mohl zachutnat i odpůrcům ryb.

Veronika Poláčková, Mýto

...
Zdravě a chutně /06.05.12
Salát Cesarion

Salát Cesarion

Svěží a zdravá letní pochoutka.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /05.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu