Lehké a křupavé.
Jana Králíčková, Návsí
Ingredience
- 2 stroužky česnek
- 2 ks zeleninový bujon
- 1 sójový granulát
- trocha oleje
- 1 cibule
- 2 ks mrkev
- 1 rajčatový protlak
- 2 lžíce hladká mouka + trocha na obalení
- 3 lžíce strouhanka
- trocha grilovacího koření a soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V 1,5 l vody s česnekem a bujony povaříme sójový granulát asi 10 minut. Scedíme, necháme zchladnout a vymačkáme vodu.
-
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Přidáme protlak a koření, restujeme. Poté nasypeme do mísy, přidáme granulát, mouku, strouhanku, sůl a promícháme. Tvoříme karbanátky, obalíme v mouce a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.