Reklama
Sójová polévka
Fotogalerie:

Sójová polévka

Pavla Kostková

Litomyšl
Luštěniny prospějí tvému zdraví.
Pavla Kostková, Litomyšl

Ingredience

  • 1 hrnek sójové boby
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 stroužek česnek
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Sušené sójové boby zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Poté vodu slijeme, sójové boby zalijeme čerstvou studenou vodou a vaříme asi 2 hodiny nebo do změknutí.
  2. Půl hodiny před koncem na oleji opražíme mouku do světle hněda, zalijeme ji trochou vody, rozšleháme a vlijeme do vroucí polévky. Společně ještě 20 minut provaříme.
  3. Polévku dochutíme solí, pepřem, oloupaným a utřeným česnekem a podáváme ozdobenou pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vanilková šarlota s ananasem

Vanilková šarlota s ananasem

Hodí se zejména pro slavnostnější chvíle. Monika Sýkorová, Neratovice
Zdravě a chutně /29.06.16
Biotlačenka s vejci

Biotlačenka s vejci

Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /02.04.14
Libové masíčko na smetaně s brokolicí

Libové masíčko na smetaně s brokolicí

Hodí se k obědu i večeři, rodina si vždy pochutná.

Helena Hájková, Kralovice

Zdravě a chutně /20.09.17
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Je plný hřejivého jarního sluníčka.

Zita Kamínková, Praha

Zdravě a chutně /17.05.16
Cuketová omáčka s kapií

Cuketová omáčka s kapií

Hodí se k těstovinám i ke grilovanému masu.

Andrea Lacková, Znojmo

Zdravě a chutně /29.06.16
Penne s olivami

Penne s olivami

Jsou moc dobré teplé, ale dají se podávat i jako salát zastudena. 

Jitka ...

Zdravě a chutně /01.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu