Reklama
Sója-segedín
Fotogalerie:

Sója-segedín

Květa Kroupová

Praha
Jako příloha se hodí houskový knedlík.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 balení sójové kostky
  • 1 kostka bujón
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 20 ml olej
  • 500 g špek
  • 2 cibule
  • špetka paprika sladká mletá
  • 1 sáček zelí kysané
  • špetka pepř
  • 1/2 lžičky kmín drcený
  • 3 lžíce jíška instantní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové maso povaříme ve vodě s kostkou bujonu a lžící sójové omáčky.
  2. Na oleji rozpečeme špek, orestujeme cibulku, přidáme červenou papriku a nakonec vložíme sójové maso (větší kousky můžeme překrojit na polovinu).
  3. Kysané zelí částečně slijeme z láku a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přidáme pepř, drcený kmín, pár kapek maggi a necháme povařit, až bude zelí měkké.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Rodinný recept, starý několik generací. Dagmar Šimáčková, Tišnov
Zdravě a chutně /29.12.10
Brambory s kroupami

Brambory s kroupami

Pojďme oprášit jeden zapomenutý recept.
Eva Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /14.06.11
Špenátové halušky

Špenátové halušky

Recept si u nás doma získal velkou oblibu.

Marcela Voštinková, Přerov

Zdravě a chutně /08.06.15
Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Recept na tuto pomazánku je můj vlastní. Celá rodina si ji velmi oblíbila.
Sabina ...
Zdravě a chutně /13.08.08
Salát Cesarion

Salát Cesarion

Svěží a zdravá letní pochoutka.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /05.12.08
Cizrnový salát s polníčkem

Cizrnový salát s polníčkem

Tento salát je výborný pro horké letní dny.

Michaela Sychrová, Bruntál

Zdravě a chutně /26.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu