Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1876 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 209 g
Tuky 79 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rýže 200 g
např. Carnaroli, Arborio..
nebo dvě šalotky
olivový olej 1 PL
šafrán
suché
sůl
pepř
vývar zeleninový 1 l
nebo kuřecí

Postup

1

V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli nebo šalotku a necháme zesklovatět.

2

Přidáme rýži a ze všech stran orestujeme.

3

Zalijeme vínem a necháme odpařit.

4

Osolíme a opepříme.

5

Zalijeme horkým vývarem tak, aby byla rýže ponořena, přidáme šafrán (když ho máme, když ne, tak nevadí) a zvolna vaříme, dokud se tekutina neodpaří.

6

Často mícháme. Přidáme další vývar a znovu necháme odpařit. Čím déle vaříme, tím menší dávky vývaru přidáváme.

7

Když je rýže al dente a vývar odpařený (trvá to cca 20 minut od prvního přidání vývaru), sundáme z plotýnky a vmícháme máslo.

8

Nakonec přidáme strouhaný parmezán, ještě promícháme a ihned servírujeme.

9

Na talíř s rizotem nakrájíme hobliny parmezánu. 

Foto: PXhere.com

Autor: marek.novak75

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč