Obalování v těstíčku z hrašky je mnohem rychlejší a při smažení nasaje jen minimum tuku. Obalená zelenina chutná mnohem lépe než v klasickém trojobalu. Hrašku zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou.
Marie Fejklová, Týn nad Vltavou
Ingredience
- 300 g předvařený květák
- 80 g hraška
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve připravíme těstíčko na obalování. Ke 4 lžícím hrašky přidáme 120 ml vody. Promícháme do hladké konzistence majonézy nebo řidší hořcice a necháme 15 minut odpočívat.
-
Předvařený květák rozdělíme na menší růžičky. Namáčíme v těstíčku, přebytek necháme stéct a smažíme na vyšší vrstvě oleje. Pozor usmažený je velmi rychle, včas obraťte.
-
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.
Tip: Zbylé těstíčko nalejte do rozpáleného oleje a osmažte dozlatova. Určitě vám bude chutnat také.