Reklama
Smažené celerové řízečky
Fotogalerie:

Smažené celerové řízečky

Petra Zajíčková

Dobříš
Dočetla jsem se, že při pravidelné konzumaci celeru se prokazatelně zvyšuje sexuální apetit. Láska k jaru patří, a tak jsem připravila jednoduchý oběd z téhle blahodárné zeleniny.
Petra Zajíčková, Dobříš

Ingredience

  • 2 vejce
  • 5 brambory vařené
  • 1 cibule
  • 1 vejce vařená
  • olej
  • strouhanka
  • 1 celer
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Celer, který necháme v celku, očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Povaříme ho doměkka, ale dáváme pozor, aby nebyl rozvařený. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky, které obalujeme v mouce, osolených vejcích rozředěných mlékem a naposledy ve strouhance. Obalené plátky celeru usmažíme dozlatova v oleji.
  2. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a vložíme do větší mísy.  Brambory promícháme s cibulí pokrájenou na půlkolečka a vejci, která nakrájíme na kostičky. Přidáme rostlinný olej a zvlášť si připravíme octovou směs. Do hrnku nalijeme ocet, který zředíme vodou,  a přidáme sůl a pepř. Nálevovou směs přilijeme do brambor a vše důkladně v míse promícháme. Necháme asi hodinu odležet.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle se smaženým celerem

Rýžové nudle se smaženým celerem

Třeba se ti na první pohled zdá tato kombinace neobvyklá, ale věř mi, je to skvělé...
Zdravě a chutně /13.09.15
Kapustičky s noky

Kapustičky s noky

Růžičkovou kapustu musíš dobře ochutit.

Martina Lednická, Vodňany

Zdravě a chutně /05.01.13
Celerovo-nivové placičky

Celerovo-nivové placičky

Na to, abychom si opravdu pochutnali, nemusíme mít na stole každý den maso. ...
Zdravě a chutně /07.03.12
Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Je lehký a přitom dobře zasytí. Určitě po něm nikdo nepřibere zbytečná ...

Zdravě a chutně /03.09.16
Vánoční bylinkový losos

Vánoční bylinkový losos

Dobře připravený losos, to je skutečná delikatesa. A tento recept jsem získal na ...
Zdravě a chutně /23.12.12
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu