Reklama
Smažené celerové řízečky
Fotogalerie:

Smažené celerové řízečky

Petra Zajíčková

Dobříš
Dočetla jsem se, že při pravidelné konzumaci celeru se prokazatelně zvyšuje sexuální apetit. Láska k jaru patří, a tak jsem připravila jednoduchý oběd z téhle blahodárné zeleniny.
Petra Zajíčková, Dobříš

Ingredience

  • 2 vejce
  • 5 brambory vařené
  • 1 cibule
  • 1 vejce vařená
  • olej
  • strouhanka
  • 1 celer
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Celer, který necháme v celku, očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Povaříme ho doměkka, ale dáváme pozor, aby nebyl rozvařený. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky, které obalujeme v mouce, osolených vejcích rozředěných mlékem a naposledy ve strouhance. Obalené plátky celeru usmažíme dozlatova v oleji.
  2. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a vložíme do větší mísy.  Brambory promícháme s cibulí pokrájenou na půlkolečka a vejci, která nakrájíme na kostičky. Přidáme rostlinný olej a zvlášť si připravíme octovou směs. Do hrnku nalijeme ocet, který zředíme vodou,  a přidáme sůl a pepř. Nálevovou směs přilijeme do brambor a vše důkladně v míse promícháme. Necháme asi hodinu odležet.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska s chřestovým ragú

Treska s chřestovým ragú

Raději pečlivě hlídáme dobu dušení, abychom chřest nerozvařili. Zdena Pazderová, ...
Zdravě a chutně /07.06.15
Kuřecí vlnka v zeleninové marinádě

Kuřecí vlnka v zeleninové marinádě

Pikantní dobrota za pár korun.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /04.11.14
Nákyp s brokolicí

Nákyp s brokolicí

Jednoduchý pokrm, který se dá jíst teplý i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.03.16
Zastřené vejce s mladým špenátem

Zastřené vejce s mladým špenátem

Svěží zeleň špenátových listů a žlutooranžová barva ...

Zdravě a chutně /12.05.13
Jablková miska s medem a oříšky

Jablková miska s medem a oříšky

Výborná svačinka, kterou mě pohostila kamarádka.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
Banánový jahelník

Banánový jahelník

 Můžeš zakápnout javorovým sirupem.
Dominika Zavřelová, Děčín
Zdravě a chutně /20.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu