Ingredience
- 2 vejce
- 5 brambory vařené
- 1 cibule
- 1 vejce vařená
- olej
- strouhanka
- 1 celer
- mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer, který necháme v celku, očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Povaříme ho doměkka, ale dáváme pozor, aby nebyl rozvařený. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky, které obalujeme v mouce, osolených vejcích rozředěných mlékem a naposledy ve strouhance. Obalené plátky celeru usmažíme dozlatova v oleji.
-
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a vložíme do větší mísy. Brambory promícháme s cibulí pokrájenou na půlkolečka a vejci, která nakrájíme na kostičky. Přidáme rostlinný olej a zvlášť si připravíme octovou směs. Do hrnku nalijeme ocet, který zředíme vodou, a přidáme sůl a pepř. Nálevovou směs přilijeme do brambor a vše důkladně v míse promícháme. Necháme asi hodinu odležet.