Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2197 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 145 g
Tuky 130 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavým kouskům nikdo neodolá.

Suroviny

v bločku (něco navíc)
vejce 2 ks
rozšlehaná
strouhanka panko 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek sušený ½ ČL
oregano 1 ČL
rostlinný olej
na smažení
NA OMÁČKU
olivový olej 1,5 PL
cibule ½ ks
nasekané nadrobno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
chilli sušené špetka
paprika mletá uzená ¼ ČL
třtinový cukr ½ ČL

Postup

1

Mozzarellu nakrájejte na kratší špalíky o šířce cca 3 cm a položte je na papírovou utěrku, aby ze sýra odsála veškerou tekutinu. Nechte na utěrce zhruba 10 minut.

2

Do 3 misek dejte mouku, vejce a strouhanku. Mouku pořádně osolte a opepřete a promíchejte. Strouhanku promíchejte se sušeným česnekem a oreganem.

3

Plech vyložte pečicím papírem. Každý špalík mozzarelly obalte nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Obalené špalíky skládejte na tác vyložený pečicím papírem a pak je vložte zcela zmrznout do mrazáku.

4

Připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek. Přisypte chilli a papriku a zalijte rajčaty. Přidejte cukr a vařte zhruba 15 minut, dokud trochu nezhoustne. Odstavte a promixujte dohladka. Potom udržujte omáčku teplou.

5

V hlubší pánvi nebo nádobě vhodné na smažení rozehřejte vyšší vrstvu oleje na 180 °C (teplotu můžete vyzkoušet tak, že do oleje vhodíte kostičku chleba – jakmile se osmaží do 30 vteřin, má olej správnou teplotu). Do rozpáleného oleje vkládejte kousky mozzarelly rovnou z mrazáku a smažte je dozlatova. Postupujte po dávkách, hotové kousky odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s teplou omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Pro úspěch potřebujete pevnější a sušší mozzarellu, než je ta v nálevu. Prodává se jako mozzarella na pizzu, dá se strouhat a bývá v bločku, někdy je k dostání i uzená. Případně kupte scamorzu, v tom případě ale mouku na obalování osolte méně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč