Mozzarella a rajčata se k sobě skvělě hodí.
Lucie Gabčová, Hostivice
Ingredience
- 2 ks mozzarella
- 4 rajčata
- 2 lžičky drhnutá bazalka
- 100 g hladká mouka
- 200 g strouhanka
- 1 vejce
- 1 lžička citrónová šťáva
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku. Omytá rajčata si zezhora nakrojíme do křížku. Spaříme ve vroucí vodě a necháme vychladit. Poté rajčata zbavíme slupky a zbylou dužinu společně s lžičkou bazalky, kapkou oleje a lžičkou citrónové šťávy pořádně rozmačkáme na kaši.
-
Mozarellu nakrájíme na silnější plátky. Dáme stranou a připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčko, do kterého přimícháme lžičku drhnuté bazalky a strouhanku. Mozzarellu obalíme a dáme ji na deset minut odpočinout do mrazáku, aby nám trochu ztuhla.
-
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Smaženou mozzarellu podáváme s rajčatovou omáčkou.