Reklama
Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

lucie gabčová
lucie gabčová
Hostivice

Mozzarella a rajčata se k sobě skvělě hodí.

Lucie Gabčová, Hostivice

Ingredience

  • 2 ks mozzarella
  • 4 rajčata
  • 2 lžičky drhnutá bazalka
  • 100 g hladká mouka
  • 200 g strouhanka
  • 1 vejce
  • 1 lžička citrónová šťáva
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku. Omytá rajčata si zezhora nakrojíme do křížku. Spaříme ve vroucí vodě a necháme vychladit. Poté rajčata zbavíme slupky a zbylou dužinu společně s lžičkou bazalky, kapkou oleje a lžičkou citrónové šťávy pořádně rozmačkáme na kaši.

  2. Mozarellu nakrájíme na silnější plátky. Dáme stranou a připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčko, do kterého přimícháme lžičku drhnuté bazalky a strouhanku. Mozzarellu obalíme a dáme ji na deset minut odpočinout do mrazáku, aby nám trochu ztuhla.

  3. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Smaženou mozzarellu podáváme s rajčatovou omáčkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní ochlazení

Letní ochlazení

Vyzkoušej salát s acidofilním mlékem. Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Zdravě a chutně /20.05.17
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
Plněné papriky s hermelínem

Plněné papriky s hermelínem

Večeře bohatá na plno důležitých vitamínů.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /24.05.13
Proteinové placky

Proteinové placky

Ideální pro sportovce po ranním cvičení.

Zuzana Hošková, Protivín

Zdravě a chutně /09.09.15
Milionová polévka

Milionová polévka

Zeleninová polévka plná vitamínů.
Petra Sanduová, Rosice
Zdravě a chutně /14.11.08
Špenátový komínek

Špenátový komínek

Podávej s gratinovanými bramborami.

Gabriela Horáková, Kutná Hora

Zdravě a chutně /01.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu