Reklama
Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

lucie gabčová
lucie gabčová
Hostivice

Mozzarella a rajčata se k sobě skvělě hodí.

Lucie Gabčová, Hostivice

Ingredience

  • 2 ks mozzarella
  • 4 rajčata
  • 2 lžičky drhnutá bazalka
  • 100 g hladká mouka
  • 200 g strouhanka
  • 1 vejce
  • 1 lžička citrónová šťáva
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku. Omytá rajčata si zezhora nakrojíme do křížku. Spaříme ve vroucí vodě a necháme vychladit. Poté rajčata zbavíme slupky a zbylou dužinu společně s lžičkou bazalky, kapkou oleje a lžičkou citrónové šťávy pořádně rozmačkáme na kaši.

  2. Mozarellu nakrájíme na silnější plátky. Dáme stranou a připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčko, do kterého přimícháme lžičku drhnuté bazalky a strouhanku. Mozzarellu obalíme a dáme ji na deset minut odpočinout do mrazáku, aby nám trochu ztuhla.

  3. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Smaženou mozzarellu podáváme s rajčatovou omáčkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lehký kuřecí salát Waldorf

Lehký kuřecí salát Waldorf

Chutná lehká večeře.
Zdravě a chutně /18.07.17
Červená řepa na smetaně

Červená řepa na smetaně

Blanka Zajícová, Humpolec

Zdravě a chutně /04.02.18
Jáhlové karbanátky

Jáhlové karbanátky

Jsou tak dobré, že se dají jíst i bez přílohy. Dáš mi za pravdu!
Dalila Mochalová,...
Zdravě a chutně /09.04.09
Rýžový dort s masem

Rýžový dort s masem

Do směsi můžeš vmíchat nadrobno nasekaný pórek nebo čerstvý fenykl.

Míša ...

Zdravě a chutně /22.01.16
Hubník

Hubník

Po upečení ho můžeme posypat sýrem.

Magda Legindiová, Velké Hamry

Zdravě a chutně /26.03.13
Mrkvová omáčka s tofu

Mrkvová omáčka s tofu

Je dobrá s knedlíkem nebo kaší.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /17.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu