Reklama
Slepičí vývar
Fotogalerie:

Slepičí vývar

Helena Vacovská

Litoměřice
Polévka je grunt, říkala moje babička a já jí věřím. Bez dobrého drůbežího vývaru se naše rodina neobejde. Obvyklý postup jsem se rozhodla vylepšit netradiční pečenou zavářkou. S tou mi rády pomáhají i moje děti.
Helena Vacovská, Litoměřice

Ingredience

  • 1 rajčata
  • pažitka
  • 1 dl mléko
  • 2 stroužky česnek
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1/2 celer
  • 1 slepice
  • nové koření
  • 3 bobkový list
  • 200 g mouka hrubá
  • 2 lžíce kečup
  • 1 petržel

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Slepici a zeleninu spolu uvaříme, dokud slepice není měkká. Zatím si připravíme zavářku. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a kečup. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečeme při 180 °C asi 10– 15 minut. Vykrajujeme a krátce povaříme v polévce.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov
Zdravě a chutně /22.05.18
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

V tomto období se na trhu objevují krásně čerstvé máslové kedlubny. To je ten správný...
Zdravě a chutně /08.04.12
Provoněné kuře

Provoněné kuře

Toto je výborný, ale snadný recept na večeři i pro slavnostní příležitost!

Jana ...

Zdravě a chutně /01.03.12
Kuřecí pahorek

Kuřecí pahorek

Podáváme s omáčkou z marinády.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /24.03.16
Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

Podle receptu

Marie Uložilové z Prahy

Zdravě a chutně /04.08.18
Tagliatelle se žampiony a cherry rajčaty

Tagliatelle se žampiony a cherry rajčaty

Ideální večeře pro milovníky lehkých těstovin.

Klára Holbíková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /27.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu