Reklama
Slepičí vývar
Fotogalerie:

Slepičí vývar

Helena Vacovská

Litoměřice
Polévka je grunt, říkala moje babička a já jí věřím. Bez dobrého drůbežího vývaru se naše rodina neobejde. Obvyklý postup jsem se rozhodla vylepšit netradiční pečenou zavářkou. S tou mi rády pomáhají i moje děti.
Helena Vacovská, Litoměřice

Ingredience

  • 1 rajčata
  • pažitka
  • 1 dl mléko
  • 2 stroužky česnek
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1/2 celer
  • 1 slepice
  • nové koření
  • 3 bobkový list
  • 200 g mouka hrubá
  • 2 lžíce kečup
  • 1 petržel

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Slepici a zeleninu spolu uvaříme, dokud slepice není měkká. Zatím si připravíme zavářku. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a kečup. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečeme při 180 °C asi 10– 15 minut. Vykrajujeme a krátce povaříme v polévce.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduchá krabí směs

Jednoduchá krabí směs

Je to velice rychlá a lehká pochoutka. Veronika Marková, Český Těšín
Zdravě a chutně /16.06.14
Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /16.01.15
Krůtí medailonky s ratatouille

Krůtí medailonky s ratatouille

Podle mě je zelenina nejlepší příloha.

Helena Soudková, Nymburk

Zdravě a chutně /20.09.17
Salát z hlávky zelí

Salát z hlávky zelí

Čerstvé zelí vyladí jeřabiny, jablka a ořechy.
Věra Řiháková, Brno
Zdravě a chutně /06.03.09
Žampiony plněné kroupovou směsí

Žampiony plněné kroupovou směsí

Zkus zdravěji bez slaniny

Jitka Dárská, Český Krumlov

Zdravě a chutně /31.03.18
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Lehký oběd pro horký letní den.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu