Ingredience
- 500 g ryba
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce koření na ryby
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- trocha olej
- 1 vejce
- dle potřeby strouhanka
- dle potřeby máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Libovolnou rybu naporcujeme. Jednotlivé porce pomažeme česnekem, posypeme kořením a zakápneme citronovou šťávou. Necháme minimálně půl dne odležet.
-
Potom je naskládáme na plech vymazaný olejem. Každou porci potřeme rozšlehaným vejcem a vydatně posypeme strouhankou. Nahoru ještě naskládáme kousky másla (nebo Ramy).
-
Rybu pečeme v troubě zhruba 20 minut, nejlépe při 200 °C. Porce by měly mít pěkně křupavou krustičku. Jako příloha se hodí pečivo, brambory či zelenina.