Reklama
Severská ryba
Fotogalerie:

Severská ryba

Je to jídlo jednoduché, rychlé i zdravé.
Hana Doležalová, Třebíč

Ingredience

  • 500 g ryba
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce koření na ryby
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • trocha olej
  • 1 vejce
  • dle potřeby strouhanka
  • dle potřeby máslo

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Libovolnou rybu naporcujeme. Jednotlivé porce pomažeme česnekem, posypeme kořením a zakápneme citronovou šťávou. Necháme minimálně půl dne odležet.
  2. Potom je naskládáme na plech vymazaný olejem. Každou porci potřeme rozšlehaným vejcem a vydatně posypeme strouhankou. Nahoru ještě naskládáme kousky másla (nebo Ramy). 
  3. Rybu pečeme v troubě zhruba 20 minut, nejlépe při 200 °C. Porce by měly mít pěkně křupavou krustičku. Jako příloha se hodí pečivo, brambory či zelenina.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí s kurkumou a olivami

Kuřecí s kurkumou a olivami

Rychlá a dobrá večeře. Otto Plášek, Brno
Zdravě a chutně /18.05.12
Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Jsou ideální jako příloha nebo svačinka.
Vendula Vrbová, Pivín
Zdravě a chutně /24.10.08
Jablková miska s medem a oříšky

Jablková miska s medem a oříšky

Výborná svačinka, kterou mě pohostila kamarádka.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
Špenátový hummus

Špenátový hummus

Eva Poláčková, Zlín

Zdravě a chutně /26.10.19
Zeleninové kernoto

Zeleninové kernoto

Kernoto jsou obrou-šená zrna nešlechtěné pšenice – špaldy.
Šárka Folvarčná, ...
Zdravě a chutně /24.10.08
Pomazánka ze špenátu a tofu

Pomazánka ze špenátu a tofu

Tofu je výborný zdroj bílkovin, obsahuje minimum tuku a žádný cholesterol.

Alena ...

Zdravě a chutně /25.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu