Reklama
Severská ryba
Fotogalerie:

Severská ryba

Je to jídlo jednoduché, rychlé i zdravé.
Hana Doležalová, Třebíč

Ingredience

  • 500 g ryba
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce koření na ryby
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • trocha olej
  • 1 vejce
  • dle potřeby strouhanka
  • dle potřeby máslo

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Libovolnou rybu naporcujeme. Jednotlivé porce pomažeme česnekem, posypeme kořením a zakápneme citronovou šťávou. Necháme minimálně půl dne odležet.
  2. Potom je naskládáme na plech vymazaný olejem. Každou porci potřeme rozšlehaným vejcem a vydatně posypeme strouhankou. Nahoru ještě naskládáme kousky másla (nebo Ramy). 
  3. Rybu pečeme v troubě zhruba 20 minut, nejlépe při 200 °C. Porce by měly mít pěkně křupavou krustičku. Jako příloha se hodí pečivo, brambory či zelenina.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křenové jednohubky s jeřabinou

Křenové jednohubky s jeřabinou

Mám ráda chuť jeřabin. Zavařuji je každý rok. Helena Šmídová, Přelouč
Zdravě a chutně /03.05.12
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jsou tmavší a hutnější, ale mnohem zdravější.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /27.09.11
Kuskus s tuňákem a kuřecím masem

Kuskus s tuňákem a kuřecím masem

Rychlý, chutný oběd s kuskusem, který mile potěší i mužské pohlaví.

Eliška ...

Zdravě a chutně /21.11.12
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Jsou lepší než z mletého masa.

Jitka Stibůrková, Benešov

Zdravě a chutně /11.08.16
Červená řepa se sýrem

Červená řepa se sýrem

Červená řepa se dá připravit na mnoho způsobů.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /12.09.14
Pučálka

Pučálka

Tento pokrm má údajně tradici už ve středověku. Labužníci ho mastili sádlem se ...
Zdravě a chutně /24.02.10
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama