Ingredience
- 400 g mouka hladká
- 100 g mouka žitná
- 1,5 lžíce ocet
- 1,5 lžičky kmín drcený
- 2 lžičky sůl
- 1 lžička cukr krupice
- 1,5 lžičky droždí instantní
- 350 ml voda
- 1–2 lžíce olej olivový
- trocha semínka slunečnicová
- trocha semínka lňená
- na potření mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ze všech surovin uhněteme těsto (přidáme semínka) a necháme vykynout. Vytvarujeme bochník (posypeme navrch semínky) a necháme dokynout.
-
Pečeme při 220 °C 15 minut. Pak kůrku potřeme osoleným mlékem a dopečeme při 150 °C 40 minut. Upečený chléb ještě potřeme mlékem a necháme vychladnout.