Reklama
Semínkový chleba
Fotogalerie:

Semínkový chleba

Katarína Havlíková

Kolín
Od prvního pečení už chleba nekupujeme.
Katarína Havlíková, Kolín

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 100 g mouka žitná
  • 1,5 lžíce ocet
  • 1,5 lžičky kmín drcený
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1,5 lžičky droždí instantní
  • 350 ml voda
  • 1–2 lžíce olej olivový
  • trocha semínka slunečnicová
  • trocha semínka lňená
  • na potření mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin uhněteme těsto (přidáme semínka) a necháme vykynout. Vytvarujeme bochník (posypeme navrch semínky) a necháme dokynout.
  2. Pečeme při 220 °C 15 minut. Pak kůrku potřeme osoleným mlékem a dopečeme při 150 °C 40 minut. Upečený chléb ještě potřeme mlékem a necháme vychladnout.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Je mi deset let a ráda mamince pomáhám. Dušenou mrkvičku zvládnu úplně sama. ...
Zdravě a chutně /17.05.11
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
Dušené kuře s paprikami a rajčaty

Dušené kuře s paprikami a rajčaty

Kuře jíme doma často, tato úprava patří k našim nejoblíbenějším.

Eliška ...

Zdravě a chutně /03.10.13
Rýže s fazolemi po indiánsku

Rýže s fazolemi po indiánsku

Jak dostat do dětí fazole? Hrát si s nimi na indiány. Funguje to.
Eva ...
Zdravě a chutně /23.12.10
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Manžel měl kapustu zafixovanou jako zeleninu s nevalnou chutí. Podařilo se mi jeho názor ...

Zdravě a chutně /11.09.16
Pangas se zeleninou

Pangas se zeleninou

Potřebujete rychlý oběd? Tak tahle ryba je to pravé.
Tereza Halbrštátová, Letohrad
...
Zdravě a chutně /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu