Reklama
Sekaná z cuket
Fotogalerie:

Sekaná z cuket

Jitka Hlaváčková

Semily
Mám výborný recept pro všechny zahrádkáře, kteří zápolí s přebytkem cuketové úrody. Já mám ještě v listopadu zásobu. Ale nevadí, sekaná je skvělá!
Jitka Hlaváčková, Semily

Ingredience

  • majoránka
  • 150 ml olej
  • 4 vejce
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1 cibule
  • 150 g sýr
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 stroužky česnek
  • 500 g cuketa

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cuketu nastrouháme na­hrubo, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Cibuli pokrájíme najemno, nastrouháme sýr, prolisujeme česnek, nalijeme olej, vložíme rozmíchaná vejce a okořeníme solí, pepřem a majoránkou. Vše pořádně promícháme.
  2. Vyvýšený plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou. Směs na sekanou rov­no­měr­ně rozetřeme. Zapékame ve vyhřáté troubě 30 minut při 180 – 200 ˚C.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gnocchi s tofu a zeleninou

Gnocchi s tofu a zeleninou

Když k jídlu připravíš okurkový salát, všichni si pochutnáte. Petra Kupková, Ostrava...
Zdravě a chutně /23.01.11
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Mrkvové kotlety

Mrkvové kotlety

Skvěle se kombinují s bramborovou kaší.

Jiřina Blažejová, Žlutice

Zdravě a chutně /28.11.14
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /26.03.18
Mrkvová omáčka s tofu

Mrkvová omáčka s tofu

Je dobrá s knedlíkem nebo kaší.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /17.05.15
Salát s pečenou řepou a hermelínem

Salát s pečenou řepou a hermelínem

Skvělá kombinace chutí.
Zdravě a chutně /23.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu