Ingredience
- 180 g nudle rýžové
- 3 rajčata
- 1 okurka
- 1 paprika žlutá
- 4 lžíce ocet balsamikový
- 2 lžičky hořčice medová
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžička cukr
- 2 lžíce olej olivový
- 300 g krůtí prsa
- 1 lžíce škrob kukuřičný
- 2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýžové nudle uvaříme po-dle návodu, slijeme je a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
-
Rajčata, oloupanou okurku a papriku opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme ocet, hořčici, sůl, pepř, cukr, olivový olej a zálivku pořádně promícháme. K zelenině přidáme nudle, zálivku a vše opatrně promísíme.
-
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které osolíme a opepříme. Těsně před smažením na oleji je ještě trochu poprášíme kukuřičným škrobem a pak zprudka smažíme dozlatova.
-
Maso přidáme k salátu, který rozdělíme do misek a ozdobíme lístky rukoly.
TIP: Krůtí maso před smažením posyp sušenými bylinkami, např. tymiánem, pak teprve kukuřičným škrobem. Bude pikantnější a voňavější.