Reklama
Salát z řapíkatého celeru a dary lesa
Fotogalerie:

Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Pokud máš ráda houby, zkus můj recept.
Dalibor Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 1 celer řapíkatý
  • 300 g houby
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 1 balení krabí tyčinky
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1 lžíce hořčice francouzská
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě. Houby (nejlépe hřibovité, můžeme ale nahradit žampiony) očistíme a také povaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením.
  2. Vařená vejce, cibuli a krabí tyčinky pokrájíme, smícháme s houbami a celerem. Salát zalijeme zálivkou. Podáváme vychlazený buď samotný, nebo s pečivem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kyjevské fazole

Kyjevské fazole

Chutný oběd bez masa. Tereza Císařová, Zelenec
Zdravě a chutně /03.09.13
Čočkovo-zeleninová polévka

Čočkovo-zeleninová polévka

Naše oblíbená rychlovka, která je chutná a zasytí.
Eva Krojová, Trnová
Zdravě a chutně /14.06.11
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Můj manžel nechce jíst skoro nic jiného.

Kateřina Kloudová, Litoměřice

Zdravě a chutně /10.02.16
Rizoto s pohankou

Rizoto s pohankou

I při shazování kil se dá skvěle jíst.
Pavlína Řezníčková, Vidče
Zdravě a chutně /04.02.10
Pečené ovocné špízy

Pečené ovocné špízy

Podáváme je hned, tedy ještě teplé.

Irena Machovcová, Sokolov

Zdravě a chutně /24.06.16
Krůtí plátek s polentou

Krůtí plátek s polentou

Polentu lze připravit na mnoho způsobů.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /05.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu