Reklama
Salát z řapíkatého celeru a dary lesa
Fotogalerie:

Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Pokud máš ráda houby, zkus můj recept.
Dalibor Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 1 celer řapíkatý
  • 300 g houby
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 1 balení krabí tyčinky
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1 lžíce hořčice francouzská
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě. Houby (nejlépe hřibovité, můžeme ale nahradit žampiony) očistíme a také povaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením.
  2. Vařená vejce, cibuli a krabí tyčinky pokrájíme, smícháme s houbami a celerem. Salát zalijeme zálivkou. Podáváme vychlazený buď samotný, nebo s pečivem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin s kysaným zelím a červenou řepou

Závin s kysaným zelím a červenou řepou

Je dobrý jak teplý, tak vychladlý. Kristýna Nováková, Sušice
Zdravě a chutně /16.02.15
Zapečené špenátové noky

Zapečené špenátové noky

Je to taková svěží a lehká večeře, po které ti rozhodně nebude těžko.

Hana ...

Zdravě a chutně /13.05.14
Jednoduchá krabí směs

Jednoduchá krabí směs

Je to velice rychlá a lehká pochoutka.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /16.06.14
Jemný zapékaný chřest

Jemný zapékaný chřest

Připravuji jej jako slavnostní předkrm.

Miroslava Sládková, Mariánské Lázně

Zdravě a chutně /02.04.17
Dýňová směs pohankou a tofu

Dýňová směs pohankou a tofu

Zdravá a chutná večeře.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /31.08.14
Šmakounova pomazánka

Šmakounova pomazánka

Zkuste ji připravit jako zdravou svačinku.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /27.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu