Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z pečených cibulek s krutony

Salát z pečených cibulek s krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z pečených cibulek s krutony

4.1/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 161 g
Tuky 98 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle báječný salát je tak zdravý, že jediná porce pokryje pětinu vaší doporučené denní potřeby vitaminů!

Suroviny

cibule 900 g
nejlépe červené
olivový olej extra panenský 4 PL
vinný ocet červený 4 PL
lze nahradit octem balsamico
med 1 PL
tekutý
sušená, nalámaná
skořice 1 svitek
sůl
pepř
polníček 80 g
nebo jiné zelené lístky (řeřicha, vhodný je i čerstvý jarní špenát)
sýr 50 g
ostřejší, např. ovčího nebo sýra s modrou plísní
Na zálivku
med 1 ČL
tekutý
balzamikový ocet 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na krutony
chleba 100 g
typu ciabatta, nakrájeného na kostičky
olivový olej extra panenský 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Cibule oloupejte, ale neodkrajujte spodní část (u kořínků). Nakrájejte je na klínky (osminky; menší cibule stačí na čtvrtky), dole je však úplně nedokrojte – měly by pořád držet pohromadě.

2

Vsypte cibule do pekáče a promíchejte s olejem, octem a medem. Posypte chilli a přidejte svitek skořice. Všechno osolte, opepřete, přilijte 150 ml vody a znovu promíchejte.

3

Pekáč vložte do trouby na střední příčku (nechte si v troubě prostor na plech s krutony). Pečte zhruba 45–50 minut, po dvaceti minutách promíchejte. Cibule by měly krásně zkřehnout a šťáva zhoustnout. Jelikož vypečenou šťávu budete potřebovat do zálivky, občas přidejte trochu vody a odškrábněte výpečky.

4

Asi čtvrt hodiny před dopečením cibulí promíchejte kostky chleba s olejem a rozestřete je na plech. Vložte ho do trouby (nad nebo pod pekáč s cibulemi) a opečte chléb dozlatova. Cibule i krutony pak nechte vychladnout.

5

Před podáváním rozdělte na talíře propláchnuté zelené lístky a pečené cibule. Do šťávy v pekáči přidejte trochu horké vody, nechte rozpustit přípečky a vše dobře promíchejte. Přimíchejte med a ocet balsamico, osolte a opepřete podle chuti. Šťávou přelijte porce salátu a posypte ho krutony a kousky sýra.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 20:42
Recept se nachází v č.4/06, str.32

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč