Reklama
Salát z pečených cibulí
Fotogalerie:

Salát z pečených cibulí

Kamila Slavíková

Hodonín
Netradiční lahůdka, která si získá tvé srdce.
Kamila Slavíková, Hodonín

Ingredience

  • 6 cibule červená
  • 2-3 lžíce olej
  • 1-2 lžíce ocet balsamikový
  • 1-2 lžíce med
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 salát římský
  • 1 balení rukola
  • 100 g sýr plísňový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule oloupeme, omyjeme a nakrájíme na osminky. Vložíme je do pekáčku, pokapeme olejem, balsamikovým octem, medem, přidáme sůl, pepř a vše promícháme. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 50 minut. Med by měl postupně hezky zkaramelizovat.
  2. Salát a rukolu omyjeme, salát nakrájíme na malé kousky. Smícháme dohromady s upečenými cibulemi (včetně vypečené šťávy, která nahradí salátovou zálivku). 
  3. Nakonec nakrájíme sýr na menší kostky a jednotlivé porce posypeme.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky plněné kyselým zelím

Papriky plněné kyselým zelím

Jsou výborné i zastudena. Helena Součková, Humpolec
Zdravě a chutně /04.12.14
Tempeh se zeleninou

Tempeh se zeleninou

Tempeh obsahuje lehce stravitelné bílkoviny‚ Ca‚ P‚ Fe a vitamin B12. Vyrábí se...
Zdravě a chutně /15.12.10
Salát mimóza

Salát mimóza

Jednoduché a zábavné pohoštění.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Zdravě a chutně /18.03.17
Domácí kečup

Domácí kečup

Nejlepší je z domácích surovin.

Dana Chládková, Čistá u Horek

Zdravě a chutně /22.01.13
Cuketový salát

Cuketový salát

Recept na cuketový salát s hlívou ústřičnou.

Alena Fryčová, Suchomasty

Zdravě a chutně /27.06.13
Mrkvovo-celerový mls

Mrkvovo-celerový mls

Je vynikající také s opečenými toasty.

Alexandra Janková, Opava

Zdravě a chutně /17.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu