Zkaramelizované pekanové ořechy dodají salátu neopakovatelnou chuť.
Suroviny
červená řepa
5
ks
menší bulvy, oloupané a rozpůlené, lze nahradit 3 většími nakrájenými na klínky
mrkev
2
ks
oloupaná a nakrájená na šikmá kolečka
pastinák
2
ks
oloupaný, nakrájený na šikmá kolečka
olivový olej
na pokropení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pekanové ořechy
3
hrsti
javorový sirup
2
ČL
pomerančová šťáva
2
ČL
balzamikový ocet
2
ČL
olivový olej panenský
1
PL
salát
80
g
směs
růžičková kapusta
5
ks
rozebraná na lístky
sýr s modrou plísní
50
g
rozdrobený
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. Pečte doměkka asi 30 minut.
2
Ořechy smíchejte v misce s javorovým sirupem. Přidejte je na plech a pečte ještě 5 minut dozlatova.
3
V misce prošlehejte pomerančovou šťávu, ocet a olej. Osolte a opepřete. Do servírovací nádoby naaranžujte směs salátových lístků a kapustičky. Přidejte pečenou zeleninu, ořechy a sýr. Pokropte zálivkou. Jemně promíchejte, podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů)
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů)