Reklama
Salát z nových brambor a kozího sýra
Fotogalerie:

Salát z nových brambor a kozího sýra

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Před podáváním salát posyp čerstvým rozmarýnem.

Ludmila Spěváčková, Kopřivnice

Ingredience

  • 800 g nové brambory
  • 1 hlávka salát
  • 1 svazek rukola
  • 100 g anglická slanina
  • 4 plátky toastový chleba
  • 150 g kozí sýr
  • 3 lžíce směs slunečnicových, dýňových a piniových semínek
  • Zálivka:
  • 2 lžičky ostřejší francouzská hořčice
  • 2 lžičky vinný ocet
  • sůl, pepř
  • třtinový cukr dle chuti
  • 3 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory vydrbeme kartáčkem a uvaříme ve slané vodě. Salát i rukolu opláchneme a jednotlivé listy natrháme na menší kusy.

  2. Slaninu a toasty nakrájíme na kostičky, na suché pánvi osmahneme slaninu, tu vyjmeme a dáme stranou a na tuku ze slaniny opražíme toasty.

  3. Vařené brambory nakrájíme na čtvrtiny, zakápneme trochou oleje, promícháme, přidáme salát s rukolou a rozdělíme na talíře na jednotlivé porce. Každou pak posypeme slaninou, krutonky, kozím sýrem nakrájeným na kostičky a semínky, která opražíme na suché pánvi.

  4. K salátu podáváme zálivku. Hořčici rozmícháme s vinným octem, solí, pepřem, cukrem a zbylým olejem. Můžeme ji podle chuti a potřeby naředit vodou.


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí závitky na žampionech s rýží

Kuřecí závitky na žampionech s rýží

Na tomto jídle si určitě pochutnáš. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /12.05.13
Bezmasá čína

Bezmasá čína

Pro ty, kteří mají rádi maso, můžeme do zeleninové směsi přimíchat kousky ...
Zdravě a chutně /04.03.12
Čerstvé rýžové závitky

Čerstvé rýžové závitky

Dana Přibylová, Praha

Zdravě a chutně /30.01.18
Královská ovesná kaše

Královská ovesná kaše

Tuto dietní ovesnou kaši vařím podle oblíbeného receptu anglické královny ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Sýr feta je dost slaný, proto solíme opatrně.

Alice Němečková, Příbram

Zdravě a chutně /07.05.16
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu