Reklama
Salát z mladého zelí
Fotogalerie:

Salát z mladého zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hotový salát by se měl ještě nechat alespoň 30 minut proležet v lednici, aby se chutě prolnuly.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • Domácí majonéza:
  • 1 žloutek
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • trocha soli
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo vinného octa
  • Salát:
  • 1/2 hlávky mladého bílého zelí
  • podle potřeby sůl
  • 1 velká mrkev
  • 1 malá cibule
  • 70 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce cukru
  • trocha citronové šťávy
  • 1 lžička hořčice
  • pár snítek hladkolisté petrželky
  • pár kapek olivového oleje
  • k podávání pita chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny ingredience na majonézu necháme alespoň 1 hodinu předem stát při pokojové teplotě. Potom do misky vklepneme žloutek, osolíme ho a utřeme metličkou. Pomalu přiléváme olej a šleháme. Když hmota zhoustne, ochutíme ji citronovou šťávou nebo trochou octa a ještě chvíli šleháme.

  2. krok2

    Zelí nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, promícháme a necháme chvíli odstát. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme a obojí smícháme se zelím. Přidáme domácí majonézu, jogurt a lžičku hořčice. Dle chuti osladíme a přidáme citronovou šťávu podle chuti. Na závěr vsypeme nasekanou petrželku, zakápneme olejem a promícháme. Salátem plníme pita chleby (můžeme je předem rozpéct).

  3. krok3

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toastové lodičky s grilovanou cuketou

Toastové lodičky s grilovanou cuketou

Lehká a zdravá večeře. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Zdravě a chutně /20.10.12
Mangoldové závitky

Mangoldové závitky

Při dušení by měly mít dost šťávy.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Zdravě a chutně /13.03.17
Domácí bagety a pomazánka z mrkve

Domácí bagety a pomazánka z mrkve

Děti domácí bagetky milují, vždycky je peču z dvojité dávky. Zeleninová ...

Zdravě a chutně /19.05.14
Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Neobvyklá chuť tě určitě zaujme.

Natalia Horbas, Třebíč

Zdravě a chutně /17.08.12
Těstoviny s česnekovou omáčkou

Těstoviny s česnekovou omáčkou

Kdo by měl chuť na hutný a těžký oběd, když je venku třicet stupňů! Talíř ...
Zdravě a chutně /20.08.08
Losos s celerovo-bramborovou kaší

Losos s celerovo-bramborovou kaší

Výhodou lososa je, že v něm není mnoho kostí. Navíc má lahodné masíčko.

Štěpánek ...

Zdravě a chutně /29.01.17
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama