Reklama
Salát z mladého zelí
Fotogalerie:

Salát z mladého zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hotový salát by se měl ještě nechat alespoň 30 minut proležet v lednici, aby se chutě prolnuly.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • Domácí majonéza:
  • 1 žloutek
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • trocha soli
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo vinného octa
  • Salát:
  • 1/2 hlávky mladého bílého zelí
  • podle potřeby sůl
  • 1 velká mrkev
  • 1 malá cibule
  • 70 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce cukru
  • trocha citronové šťávy
  • 1 lžička hořčice
  • pár snítek hladkolisté petrželky
  • pár kapek olivového oleje
  • k podávání pita chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny ingredience na majonézu necháme alespoň 1 hodinu předem stát při pokojové teplotě. Potom do misky vklepneme žloutek, osolíme ho a utřeme metličkou. Pomalu přiléváme olej a šleháme. Když hmota zhoustne, ochutíme ji citronovou šťávou nebo trochou octa a ještě chvíli šleháme.

  2. krok2

    Zelí nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, promícháme a necháme chvíli odstát. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme a obojí smícháme se zelím. Přidáme domácí majonézu, jogurt a lžičku hořčice. Dle chuti osladíme a přidáme citronovou šťávu podle chuti. Na závěr vsypeme nasekanou petrželku, zakápneme olejem a promícháme. Salátem plníme pita chleby (můžeme je předem rozpéct).

  3. krok3

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněná řepa

Plněná řepa

Pochoutka bez zbytečných kalorií. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /09.01.15
Salát z bylinek a ostružin

Salát z bylinek a ostružin

Proč nevyužít darů, které příroda nabízí.

Klára Lešecká, Prachatice

Zdravě a chutně /05.08.17
Jarní polévka

Jarní polévka

Je voňavá a na talíři dobře vypadá.

Pavlína Březinová, Benátky nad Jizerou

Zdravě a chutně /08.08.12
Vrtulky a kolínka s hlívou

Vrtulky a kolínka s hlívou

Pro nevegetariány se nejlépe hodí přidat kuřecí nebo krůtí maso.

Veronika Marková, ...

Zdravě a chutně /13.11.14
Marinované makrely

Marinované makrely

Makrela je velmi chutná a zdravá ryba, i když trochu tučnější.

Jana Kopřivová, ...

Zdravě a chutně /19.08.13
Směs pohanky s cizrnou

Směs pohanky s cizrnou

Rychlé, levné a hlavně bezlepkové jídlo.
Tereza Špičáková, Zvěřínek
Zdravě a chutně /22.09.09
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama