Reklama
Salát z mladého zelí
Fotogalerie:

Salát z mladého zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hotový salát by se měl ještě nechat alespoň 30 minut proležet v lednici, aby se chutě prolnuly.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • Domácí majonéza:
  • 1 žloutek
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • trocha soli
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo vinného octa
  • Salát:
  • 1/2 hlávky mladého bílého zelí
  • podle potřeby sůl
  • 1 velká mrkev
  • 1 malá cibule
  • 70 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce cukru
  • trocha citronové šťávy
  • 1 lžička hořčice
  • pár snítek hladkolisté petrželky
  • pár kapek olivového oleje
  • k podávání pita chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny ingredience na majonézu necháme alespoň 1 hodinu předem stát při pokojové teplotě. Potom do misky vklepneme žloutek, osolíme ho a utřeme metličkou. Pomalu přiléváme olej a šleháme. Když hmota zhoustne, ochutíme ji citronovou šťávou nebo trochou octa a ještě chvíli šleháme.

  2. krok2

    Zelí nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, promícháme a necháme chvíli odstát. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme a obojí smícháme se zelím. Přidáme domácí majonézu, jogurt a lžičku hořčice. Dle chuti osladíme a přidáme citronovou šťávu podle chuti. Na závěr vsypeme nasekanou petrželku, zakápneme olejem a promícháme. Salátem plníme pita chleby (můžeme je předem rozpéct).

  3. krok3

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Kdo nemá rád rozinky, může je vynechat. Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Zdravě a chutně /23.05.11
Králík s řapíkatým celerem

Králík s řapíkatým celerem

Díky zelenině maso zůstane šťavnaté.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Zdravě a chutně /15.07.14
Rajčata plněná mozzarellou

Rajčata plněná mozzarellou

Různých receptů na téma rajčata, bazalka a mozzarella je hodně, tento je můj oblíbený.

...
Zdravě a chutně /18.03.13
Barevný bulgur

Barevný bulgur

Ať teplý, nebo studený, bulgur se zeleninou a houbami je skvělým obědem na letní ...

Zdravě a chutně /18.09.17
Pohankovo-ovesné vafle

Pohankovo-ovesné vafle

Olga Vitos, Bolechowice

Zdravě a chutně /01.04.18
Zapékané ředkvičky s brambory

Zapékané ředkvičky s brambory

Proč by se měly ředkvičky dávat jen do salátu?
Helena Čížková, Sokolov
Zdravě a chutně /13.05.13
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama