Reklama
Salát z jarních brambor a polníčku
Fotogalerie:

Salát z jarních brambor a polníčku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Salát je dostatečně sytý, aby posloužil jako samostatná večeře.

Anna Herzová, Prachatice

Ingredience

  • 600 g jarní brambory
  • 1 balíček polníček
  • 1 menší cibule
  • 4 lžíce majolka
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 1 lžíce olivový olej
  • špetka bílý mletý pepř
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Stejně velké brambory důkladně umyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
  2. Ředkvičky očistíme, odřízneme listy, umyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.

  3. Polníček vložíme do většího cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak odřízneme stonky, aby nám zbyly jednotlivé lístečky. Vychladlé brambory nakrájíme na osminky a ředkvičky na tenké plátky.

  4. Zálivka: Do misky vložíme majolku, přidáme plnotučnou hořčici, olivový olej, špetku bílého mletého pepře, sůl a vidličkou rozšleháme dohladka. Pokud máme raději řidší zálivku, přimícháme dvě lžíce polotučného mléka.

  5. Do velké mísy nasypeme nakrájené brambory, ředkvičky, cibuli, podle chuti osolíme a vše lehce promícháme. Pak teprve přilijeme zálivku a znovu promícháme. Nakonec přidáme polníčkové lístky a suroviny jen zlehka „prohodíme“. Polníček je velmi křehký salát, proto s ním raději pracujeme jemně, abychom ho příliš nepomačkali.

  6. Salát vložíme do chladničky minimálně na půl hodiny odležet. Nejlepší je připravený den předem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem

Podle receptu Dany Profkové z Litoměřic
Zdravě a chutně /28.10.18
Pečený kuskus se zeleninou a lososem

Pečený kuskus se zeleninou a lososem

Výborný lehký a zdravý oběd nebo večeře. Je rychle hotový a opravdu skvělý.

...

Zdravě a chutně /17.04.13
Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, ...

Zdravě a chutně /29.07.12
Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Zajímavá kombinace, již ocení tvé chuťové buňky.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod...
Zdravě a chutně /04.02.10
Ryba s cuketou a pórkem

Ryba s cuketou a pórkem

Toto jídlo můžete připravit z pangase, rybího filé, lososa či jiné ryby, kterou máte v...
Zdravě a chutně /13.03.12
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu