Reklama
Salát z hlávky zelí
Fotogalerie:

Salát z hlávky zelí

Věra Řiháková

Brno
Čerstvé zelí vyladí jeřabiny, jablka a ořechy.
Věra Řiháková, Brno

Ingredience

  • 1 střední hlávka zelí
  • 200 g kompot ananasový
  • 50–100 g kukuřice sterilovaná
  • 100 g jeřabiny sterilované
  • 100 g ořechy vlašské
  • 3 lžičky citronová šťáva
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžičky cukr krupice
  • podle chuti jablka
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájíme a polovinu množství vložíme na 2–3 minuty do vařící osolené vody (nezakrýváme).
    Pak ho přecedíme a horké dáme do mísy na druhou polovinu syrového zelí. Přidáme šťávu z citronu, zamícháme a zakryjeme utěrkou na 10–15 minut.
  2. Přidáme další nakrájené suroviny (může být i troš­ka koňaku).

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s celerovo-bramborovou kaší

Losos s celerovo-bramborovou kaší

Výhodou lososa je, že v něm není mnoho kostí. Navíc má lahodné masíčko. Štěpánek ...
Zdravě a chutně /29.01.17
Brokolice se sýrovou omáčkou

Brokolice se sýrovou omáčkou

Zdravý oběd‚ po kterém se jen zapráší.
Pavlína Kopřivová, Chodov
Zdravě a chutně /14.09.10
Zapečená brokolice s mrkví a sýrem

Zapečená brokolice s mrkví a sýrem

Zapečenou brokolici jistě znáte, ale už jste ji zkoušeli s mrkví?

Jana Litovčenková, ...

Zdravě a chutně /09.10.12
Zelené smoothie

Zelené smoothie

Vypadá hrozivě, ale chutná skvěle.

Karolína Kotnourová, Česká Třebová

Zdravě a chutně /03.04.16
Pečené kuře s dýňovou kaší

Pečené kuře s dýňovou kaší

Proč dělat kaši pouze z brambor?

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /18.10.12
Rybí polévka s čočkou

Rybí polévka s čočkou

Čočka pro peníze, ryba pro štěstí.
Helena Loukotová, České Budějovice
Zdravě a chutně /12.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu