Reklama
Salát z grilované zeleniny
Fotogalerie:

Salát z grilované zeleniny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Idy Dostalíkové z Havířova

Ingredience

  • směs barevných paprik
  • 2 hrsti cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2–3 lžíce balsamika
  • KRUTONKY:
  • 1 starší bageta
  • 1 l másla
  • 1 stroužek česneku
  • dle potřeby bylinková sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky nejprve zbavíme semen, pak je nakrájíme na menší kousky.

  2. Rajčátka nakrájíme na poloviny, cibuli na klínky, cuketu na půlkolečka a lilek i se slupkou na menší kousky.

  3. Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zelenina se alespoň ke dnu nepřichytí. Pak vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

  4. Rukama promícháme a pečeme při 190 °C asi 20 minut. Po upeční zeleninu zakápneme balsamikovým octem dle chuti.

  5. Bagetu nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, zlehka orestujeme prolisovaný česnek, vmícháme bagetu a posypeme bylinkovou solí. Krutonky dozlatova osmahneme a podáváme se salátem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčatové karbanátky

Rajčatové karbanátky

Svěží karbanátky ze šťavnatých rajských jablíček jsou vhodné i pro ...
Zdravě a chutně /27.07.17
Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Výborný oběd, který se dá jíst i studený.

Dana Urbánová, Letovice

Zdravě a chutně /16.02.13
Polenta s jahodami

Polenta s jahodami

Netradiční mlsání, které chutná i mému manželovi. A navíc jeho příprava ...
Zdravě a chutně /11.11.10
Bábovičky se špenátem

Bábovičky se špenátem

Pečou se při 200 °C asi 45 minut.

Romana Zachová, Litoměřice

Zdravě a chutně /25.09.16
Rajský salát s fazolemi

Rajský salát s fazolemi

Hra barev a chutí

Podle receptu Věry Kupkové z Českého Těšína


Zdravě a chutně /29.07.18
Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama