Reklama
Salát z grilované zeleniny
Fotogalerie:

Salát z grilované zeleniny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Idy Dostalíkové z Havířova

Ingredience

  • směs barevných paprik
  • 2 hrsti cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2–3 lžíce balsamika
  • KRUTONKY:
  • 1 starší bageta
  • 1 l másla
  • 1 stroužek česneku
  • dle potřeby bylinková sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky nejprve zbavíme semen, pak je nakrájíme na menší kousky.

  2. Rajčátka nakrájíme na poloviny, cibuli na klínky, cuketu na půlkolečka a lilek i se slupkou na menší kousky.

  3. Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zelenina se alespoň ke dnu nepřichytí. Pak vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

  4. Rukama promícháme a pečeme při 190 °C asi 20 minut. Po upeční zeleninu zakápneme balsamikovým octem dle chuti.

  5. Bagetu nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, zlehka orestujeme prolisovaný česnek, vmícháme bagetu a posypeme bylinkovou solí. Krutonky dozlatova osmahneme a podáváme se salátem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky s rajčatovou směsí

Papriky s rajčatovou směsí

Toto dobré jídlo stojí jen pár korun. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /18.05.13
Poctivá z Hané

Poctivá z Hané

Zelenina jí dodá jemně nasládlou příchuť.

Anna Zemánková, Olomouc

Zdravě a chutně /30.12.12
Losos na limetkách

Losos na limetkách

Velmi lehké a zdravé jídlo.

Dana Hermanová, Strašice

Zdravě a chutně /24.04.12
Křenové jednohubky s jeřabinou

Křenové jednohubky s jeřabinou

Mám ráda chuť jeřabin. Zavařuji je každý rok.
Helena Šmídová, Přelouč
Zdravě a chutně /03.05.12
Kroupy se zeleninou

Kroupy se zeleninou

Pohankové kroupy kupuji v biokvalitě.

Hana Kocourková, Liberec

Zdravě a chutně /06.04.16
Brokolicové srdce

Brokolicové srdce

Koláč chutná i studený, třeba jako svačina.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /17.09.09
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama