Reklama
Reklama
Salát z grilované zeleniny
Fotogalerie:

Salát z grilované zeleniny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Idy Dostalíkové z Havířova

Ingredience

  • směs barevných paprik
  • 2 hrsti cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2–3 lžíce balsamika
  • KRUTONKY:
  • 1 starší bageta
  • 1 l másla
  • 1 stroužek česneku
  • dle potřeby bylinková sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky nejprve zbavíme semen, pak je nakrájíme na menší kousky.

  2. Rajčátka nakrájíme na poloviny, cibuli na klínky, cuketu na půlkolečka a lilek i se slupkou na menší kousky.

  3. Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zelenina se alespoň ke dnu nepřichytí. Pak vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

  4. Rukama promícháme a pečeme při 190 °C asi 20 minut. Po upeční zeleninu zakápneme balsamikovým octem dle chuti.

  5. Bagetu nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, zlehka orestujeme prolisovaný česnek, vmícháme bagetu a posypeme bylinkovou solí. Krutonky dozlatova osmahneme a podáváme se salátem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny. Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Zadělávané sójové kostky

Zadělávané sójové kostky

Po masových dnech přijde vhod sója.

Petra Slováčková, Dolní Jasenka

Zdravě a chutně /29.01.14
Lososový špíz

Lososový špíz

Tento druh masa se hodí pro každou dietu.
Lucka Ihrová, Praha
Zdravě a chutně /25.08.08
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem

Drůbeží špízy s řapíkatým celerem

Křupavá slaninka a svěží řapíkatý celer dodají masu chuť a vůni. 

...

Zdravě a chutně /12.01.16
Salát z rybího filé a jablek

Salát z rybího filé a jablek

Jablka můžeš pokapat citronem, nezhnědnou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /01.03.16
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama