Reklama
Reklama
Salát z grilované zeleniny
Fotogalerie:

Salát z grilované zeleniny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Idy Dostalíkové z Havířova

Ingredience

  • směs barevných paprik
  • 2 hrsti cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2–3 lžíce balsamika
  • KRUTONKY:
  • 1 starší bageta
  • 1 l másla
  • 1 stroužek česneku
  • dle potřeby bylinková sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky nejprve zbavíme semen, pak je nakrájíme na menší kousky.

  2. Rajčátka nakrájíme na poloviny, cibuli na klínky, cuketu na půlkolečka a lilek i se slupkou na menší kousky.

  3. Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zelenina se alespoň ke dnu nepřichytí. Pak vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

  4. Rukama promícháme a pečeme při 190 °C asi 20 minut. Po upeční zeleninu zakápneme balsamikovým octem dle chuti.

  5. Bagetu nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, zlehka orestujeme prolisovaný česnek, vmícháme bagetu a posypeme bylinkovou solí. Krutonky dozlatova osmahneme a podáváme se salátem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Tento salát připravuji poměrně často, je u nás doma hodně oblíbený. Kristýna ...
Zdravě a chutně /27.01.17
Plněné sušené švestky v jogurtu

Plněné sušené švestky v jogurtu

Je to dietní a chutný pokrm, vhodný jako zdravá snídaně nebo lehká večeře.

Kateryna ...

Zdravě a chutně /08.09.12
Pečený losos v majonézovém obalu

Pečený losos v majonézovém obalu

Chutná a rychlá úprava oblíbené ryby.

Zdravě a chutně /01.05.17
Čočkovo-zeleninová polévka

Čočkovo-zeleninová polévka

Naše oblíbená rychlovka, která je chutná a zasytí.
Eva Krojová, Trnová
Zdravě a chutně /14.06.11
Zelný salát s jogurtovým dresinkem

Zelný salát s jogurtovým dresinkem

Křupavá bagetka je k salátku super!

Iva Smíšková, Třinec

Zdravě a chutně /12.01.15
Domácí kečup

Domácí kečup

Nejlepší je z domácích surovin.

Dana Chládková, Čistá u Horek

Zdravě a chutně /22.01.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama