Reklama
Reklama
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘
Fotogalerie:

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha

Ingredience

  • 2 cuketa
  • 1 konzerva sardelové řezy
  • 4 vejce
  • 6 lžic citronová šťáva
  • 5 lžic olej olivový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

45 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté a oloupané cukety škrabkou naloupeme do mísy a přidáme sardelové řezy nebo očka. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Připravíme si nálev: šest lžic citronové šťávy smícháme s pěti lžícemi olivového oleje, dle chuti okořeníme. 
  3. Do misky dáme porci cukety se sardelemi a zhruba 15 minut před podáváním zalijeme každou porci nálevem. Nakonec salát ještě ozdobíme vejci natvrdo nakrájenými na čtvrtinky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem se hodí jak na oslavy, tak na ...
Zdravě a chutně /27.02.12
Jarní mísa

Jarní mísa

Zdravá svačina či večeře.

Aneta Bartušková, 13 let, Bítovčice

Zdravě a chutně /03.12.12
Kuřecí steaky s tymiánem

Kuřecí steaky s tymiánem

Nepřežeňte to s tymiánem, má výraznou chuť. 
Magda Lacková, Domažličky
Zdravě a chutně /16.03.12
Kapří polévka s hlívou ústřičnou

Kapří polévka s hlívou ústřičnou

Při porcování kapra jsme se naučili využívat hlavu a zbytky masa na přípravu výborné ...

Zdravě a chutně /13.05.13
Zapečená cuketa se slaninou a brambory

Zapečená cuketa se slaninou a brambory

Chutné zeleninové jídlo provoněné slaninou.

Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba

Zdravě a chutně /13.09.12
Cibulový salát s ředkvičkou

Cibulový salát s ředkvičkou

Osvěžující jarní salát s ředkvičkami.

Jana Kopřivová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /13.05.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama