Reklama
Reklama
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘
Fotogalerie:

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha

Ingredience

  • 2 cuketa
  • 1 konzerva sardelové řezy
  • 4 vejce
  • 6 lžic citronová šťáva
  • 5 lžic olej olivový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

45 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté a oloupané cukety škrabkou naloupeme do mísy a přidáme sardelové řezy nebo očka. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Připravíme si nálev: šest lžic citronové šťávy smícháme s pěti lžícemi olivového oleje, dle chuti okořeníme. 
  3. Do misky dáme porci cukety se sardelemi a zhruba 15 minut před podáváním zalijeme každou porci nálevem. Nakonec salát ještě ozdobíme vejci natvrdo nakrájenými na čtvrtinky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbové rizoto

Houbové rizoto

Zapíjej pivem nebo vínem. Oleg Kabarský, Praha
Zdravě a chutně /17.08.16
Květákové placičky s bazalkou

Květákové placičky s bazalkou

Podáváme s vařenými brambory a zeleninou. Je to rychlý a chutný oběd.

Martina ...

Zdravě a chutně /12.10.12
Kuřecí nudličky s pórkem

Kuřecí nudličky s pórkem

Podáváme s brambory nebo s rýží.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /19.06.14
Rajčatové karbanátky

Rajčatové karbanátky

Svěží karbanátky ze šťavnatých rajských jablíček jsou vhodné i pro ...

Zdravě a chutně /27.07.17
Salát z červené čočky

Salát z červené čočky

Pokud ho ozdobíš nakrájeným jablkem, bude salát příjemně osvěžující.

...

Zdravě a chutně /10.10.16
Špenátové  taštičky

Špenátové taštičky

Špenát lidé moc nemilují, protože ho znají jako nevábnou hmotu na talíři ve školní ...
Zdravě a chutně /07.11.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama