Reklama
Salát z červené řepy
Fotogalerie:

Salát z červené řepy

simandlová zdenka
simandlová zdenka
netolice
Výborný salát, který ocení a chlapi.

Ingredience

  • na salát:
  • 4 menší kusy červená řepa
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1 cibule
  • kousek celer
  • 2 jablka
  • dle chuti strouhaný křen
  • na zálivku:
  • špetka sůl
  • 1 lžička pískový cukr
  • 2 lžíce ocet
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Řepu a celer oloupeme, mrkev a petržel oškrábeme, omyjeme a vše nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka rozkrojíme, vyřízneme jádřinec a dužinu nastrouháme rovněž nahrubo. Nakonec vše smícháme v míse.
  2. Na zálivku smícháme trochu vody s octem, cukrem a špetkou soli, promícháme a vmícháme do salátu. Salát podáváme chlazený. Výtečný je odleželý. Hodí se jako svačinka nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety. Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
Lehká polévka z řapíkatého celeru

Lehká polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer má v mé kuchyni čestné místo pro svou příjemně kořeněnou ...
Zdravě a chutně /08.06.13
Rybí filet se švédskou omáčkou

Rybí filet se švédskou omáčkou

Na másle opečené rybí filety, podávané se studenou smetanovou omáčkou s jablky a ...

Zdravě a chutně /27.09.14
Prsíčka zapečená v leču

Prsíčka zapečená v leču

Lečo je samozřejmě nejlepší to domácí.

Eva Manďáková Svašková, Zborovice

Zdravě a chutně /09.07.16
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Připravuji ji vždy den dopředu, zmizí raz dva.
Alena Skočdopolová, Jičín
Zdravě a chutně /12.11.09
Pórkové závitky

Pórkové závitky

Podobné a moc dobré jídlo se dá připravit i z čekankových puků.

Alžběta Šedová, ...

Zdravě a chutně /04.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu