Reklama
Salát z červené řepy
Fotogalerie:

Salát z červené řepy

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Červená řepa je bohatým zdrojem látek bránících vzniku rakoviny. Protože se bohužel i v naší rodině už tahle nemoc objevila, snažíme se jíst co nejzdravěji. A navíc, tahle opomíjená zelenina nám i chutná.
Karolína Ambrožová, Náchod

Ingredience

  • 1 hrnek voda
  • 3 lžíce ocet
  • 1 kg řepa červená

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Bulvy červené řepy pečlivě omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, zatím neodkrajujeme konce, aby se v řepě zachovalo co nejvíce vitaminů a cenných látek. 
  2. krok2
    Očištěnou řepu vložíme do hrnce s osolenou vodou, přivedeme k varu a vaříme na mírném stupni, dokud řepa není měkká, to znamená asi 40 minut. To, zda je řepa už uvařená, zjistíme tak, že ji propíchneme ostrým nožem nebo vidličkou.
  3. krok3
    Uvařenou řepu slijeme, přelijeme studenou vodou, aby se lépe loupala. Odkrojíme oba konce a oloupeme škrabkou. Řepu můžeme nakrájet na kostičky, proužky nebo nakrouhat na struhadle. Připravíme si jednoduchou zálivku. Svaříme vinný nebo bylinkový ocet, sůl, cukr a vodu. Zálivku necháme vychladnout. Potom s ní přelijeme nakrouhanou řepu. Nakonec do salátu přidáme ještě čerstvě nastrouhaný křen a pro výraznější chuť můžeme dochutit koriandrem (pokud nám jeho chuť není nepříjemná). Salát z červené řepy dobře promícháme, dáme na několik hodin vychladit a uležet a můžeme podávat.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Podáváme s brambory a volským okem. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /31.03.14
Pikantní medový pangasius

Pikantní medový pangasius

Je to ryba, se kterou se dobře kombinují chutě.
 

Dana Kozáčková, Prosetín ...

Zdravě a chutně /31.12.14
Barevné minisendviče s rajčátky

Barevné minisendviče s rajčátky

Mám čtyři sourozence, z nichž každý má svou vlastní velkou rodinu, a navíc ...
Zdravě a chutně /06.10.12
Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období.

Zlata Komondiová, Praha

Zdravě a chutně /29.02.16
Lahodný kus kus

Lahodný kus kus

Chutná nám víc než rizoto a náš dvouletý syn jej přímo miluje!

Michaela Pavlačková,...

Zdravě a chutně /10.09.12
Těstoviny s tofu

Těstoviny s tofu

Tofu marinujeme, jinak je bez chuti.
Marie Holacká, Koryčany
Zdravě a chutně /23.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu