Ingredience
- Salát:
- 3 kg řepa červená
- 1-1,5kg cibule
- Zálivka:
- 350 ml ocet
- 3-4 lžíce cukr krupice
- 1,5 lžíce sůl
- 10-15 kuliček nové koření
- 10-15 kuliček pepř celý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Řepu vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme a přidáme k řepě.
-
Uvaříme nálev. Přidáme ocet, cukr, sůl (vše nejlépe podle vlastní chuti), nové koření a pepř. Měl by vzniknout přesycený roztok. Po vychladnutí nalijeme na řepu s cibulí. Vše opatrně promícháme. To, co hned nesníme, dáme do skleniček a sterilujeme. Uložíme v chladu.