Ingredience
- Suroviny
- 1 svazek ředkvičky
- 2 lžíce máslo
- 150 g čočka červená
- 5 plátků chléb toustový
- 2 vejce
- 1 jablka
- 150 g polníček
- Zálivka
- 2 lžíce ocet balsamikový
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce olej slunečnicový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku povaříme ve vodě asi 10 minut. Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme.
-
Polníček a ředkvičky omyjeme, polníček natrháme na jednotlivé kousky a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na tenké špalíčky.
-
Na másle osmahneme toastový chléb nakrájený na kostičky.
-
Balsamikový ocet smícháme s olejem, ochutíme čer-stvě mletým pepřem a solí.
-
Čočku, polníček, ředkvičky a jablko promícháme a zalijeme připravenou zálivkou. Salát posypeme osmahnutým toastovým chlebem a nakonec ještě poklademe na plátky nakrájenými vejci.
TIP: Připravenou zálivku můžeme vylepšit přidáním najemno posekané bazalky. Hotový salát je možné posypat nasucho opraženými sezamovými semínky.