Reklama
Salát z červené čočky a polníčku
Fotogalerie:

Salát z červené čočky a polníčku

Ivana Stolická

Třebíč
Červenou čočku používám v kuchyni častěji než tu klasickou.
Ivana Stolická, Třebíč

Ingredience

  • Suroviny
  • 1 svazek ředkvičky
  • 2 lžíce máslo
  • 150 g čočka červená
  • 5 plátků chléb toustový
  • 2 vejce
  • 1 jablka
  • 150 g polníček
  • Zálivka
  • 2 lžíce ocet balsamikový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce olej slunečnicový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Čočku povaříme ve vodě asi 10 minut. Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme.
  2. Polníček a ředkvičky omyjeme, polníček natrháme na jednotlivé kousky a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na tenké špalíčky.
  3. Na másle osmahneme toastový chléb nakrájený na kostičky.
  4. Balsamikový ocet smícháme s olejem, ochutíme čer-stvě mletým pepřem a solí.
  5. Čočku, polníček, ředkvičky a jablko promícháme a zalijeme připravenou zálivkou. Salát posypeme osmahnutým toastovým chlebem a nakonec ještě poklademe na plátky nakrájenými vejci.

    TIP: Připravenou zálivku můžeme vylepšit přidáním najemno posekané bazalky. Hotový salát je možné posypat nasucho opraženými sezamovými semínky.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem. Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem...
Zdravě a chutně /27.06.17
Banánový jahelník

Banánový jahelník

 Můžeš zakápnout javorovým sirupem.
Dominika Zavřelová, Děčín
Zdravě a chutně /20.12.11
Koláč s jarní zeleninou

Koláč s jarní zeleninou

Koláč nemusí být nutně jen sladký. Ve slané podobě sice známe většinou různé ...
Zdravě a chutně /23.04.13
Zavařená zelenina na zimu

Zavařená zelenina na zimu

Na podzim je zelenina levnější, udělej si zásbu na zimu.
Zdravě a chutně /08.04.18
Maso na zelenině s kuskusem

Maso na zelenině s kuskusem

Udělej radost své rodině něčím netradičním!
Anežka Marelová, Frýdlant nad ...
Zdravě a chutně /14.03.12
Fazolový salát s rajčaty

Fazolový salát s rajčaty

Jednou mi salát zbyl, tak jsem ho zabalila do tortilly a zakápla majonézou. Bylo to také ...

Zdravě a chutně /17.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu